Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:09:14

Ігор Рибаков вшанував пам’ять жертв Корюківської трагедії

02.03.2013   15:55Агенцiя

1 березня у Корюківці пройшли заходи з вшанування пам'яті жертв Корюківської трагедії під час Великої Вітчизняної війни. Участь у заходах взяв народний депутат України Ігор Рибаков.

Він поклав квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки німецько-фашистським загарбникам, оглянув тематичну виставку у музеї, побував на місці, де буде збудована перша черга Музейно-меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами. У день вшанування пам’яті було проведено також перепоховання останків мирного населення Корюківки, яке безневинно пало він рук фашистів у березні 1943 року. 20 тисяч гривень на перепоховання виділив Ігор Рибаков. «Я вважаю це своїм обов’язком, — каже народний депутат. — Мирні жителі, жорстоко вбиті фашистами у березні 1943 року, повинні бути поховані по-християнські і відспівані».

Спілкуючись зі свідками трагедії і жителями Корюківки, Ігор Рибаков  наголосив:

«Нас всіх поріднила  сьогодні велика скорбота.  Пройшло сімдесят років з часу страшної трагедії. Але й досі у наших серцях болем віддаються постріли, тріск полум’я і крики семи тисяч жертв. Більш масового та жорстокого знищення мирного населення не знала історія Великої Вітчизняної війни.

Ми, християни, віримо, що душі невинно убієнних сьогодні в раю, а душі вбивць — горять пекельним вогнем. Якщо, звісно, у  цих людей взагалі є душі. Вони здійснили гріх, який не підлягає прощенню і спокути і понесли за це вище покарання перед Богом.

Серед нас незримо присутні і душі тисяч ненароджених жителів  Корюківки. Есесівці і шуцмани варварські вбили тих, хто міг стати їхніми матерями і батьками — розірвали  ланцюг народжень. Вони нещадно стріляли і по майбутнім поколінням українців.

Сьогодні ми поминаємо загиблих вінками, молитвою та скорботними словами, згадуємо події тих трагічних днів. Але я впевнений, що, не забуваючи минулого, ми повинні думати про день завтрашній. Душі наших загиблих земляків утішаться, побачивши зверху, що ворогу не вдалося вбити наше майбутнє. Саме це наша мета — щасливе майбутнє, і нам з вами йти до неї разом».

Ігор Рибаков зазначив, що Україна переживає сьогодні непрості часи. І хоча уже чимало зроблено, попереду ще немало завдань. Народний депутат впевнений , що вирішити їх можна тільки спільними зусиллями. «Це наш святий обов’язок перед загиблими від фашистських куль, — каже народний депутат. — Вмираючи, вони заповідали нам гідне і щасливе життя. Впевнений, що з Божою допомогою ми з Вами виконаємо цей заповіт!»    

Ігор Рибаков  активно включився в роботу по якнайшвидшому виділенню коштів із державного бюджету на будівництво Меморіалу. За його сприяння надійшли вже перші 10 мільйонів гривень.  

Народний депутат  зустрівся і зі свідками тієї страшної трагедії. Всі очевидці отримали продуктові пакети. Ірині Степанівні Ткачовій у березні 1943 року було 13 років, а її сестрі Діні — 15. Вони й до сьогодні все пам’ятають у подробицях. Присутні на зустрічі подякували Ігорю Рибакову за увагу і підтримку.

Діна  Корнієвська, свідок Корюківської трагедії:

— Ми так давно чекали, що про трагедію у нашому місті дізнаються усі. Нарешті так сталося. Дякую Ігорю Олександровичу за те, що він переймається питанням фінансування будівництва Меморіального комплексу і за те, що він турбується про кожного із нас, хто живе сьогодні. Такої уваги  ми не отримали більше не від кого.

Ірина Ткачова, свідок Корюківської трагедії:

— Для нас дуже важливо те, що відбувається сьогодні. Ми довго чекали на будівництво Меморіалу і нарешті дочекалися. Ігор Олександрович Рибаков дав кошти на перепоховання жертв трагедії. Це вчинок справжнього християнина. Ми впевнені, що і надалі він не залишить нас. Спасибі.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини