Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:53:19

Питання профілактики і лікування грипу та гострих респіраторних захворювань – на контролі у влади

30.01.2013   16:09

Важливим завданням медичної реформи, ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, є не лише лікування, а й профілактика та вчасне виявлення захворювань. Глава держави наполягає на необхідності повного фінансування програм лікування хворих з ВІЛ/СНІД, туберкульозом та гепатитами, а також профілактики інфекційних захворювань.

21 січня на засіданні Уряду розглядалося питання стану готовності системи охорони здоров’я до можливих осінньо-зимових епідемічних спалахів захворюваності на грип та ГРВІ, за результатами якого було доручено територіальним органам виконавчої влади взяти під контроль питання профілактики та лікування грипу, продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, забезпечити проведення щеплень проти грипу особам, що належать до груп ризику.

Саме питанням профілактики інфекційних захворювань в області було присвячено чергове засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії, яке відбулося 30 січня під головуванням в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики.

Про стан інфекційної захворюваності за 2012 рік та виконання “Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань у Чернігівській області на 2012-2013 роки” комісію поінформував головний державний санітарний лікар області Микола Донець. Він зокрема, зазначив, що всі заходи комплексного плану за 2012 рік виконані. Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області характерна середньорічному рівню для відповідної пори року. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Чернігівщині нижче епідпорогу на 38,5%. Ситуація знаходиться під контролем фахівців санепідслужби. Серед мешканців області проводиться комплекс заходів по профілактиці грипу та ГРВІ. Станом на 28.01.2013 року всього по області проти грипу щеплено 1433 осіб. В області в достатній кількості наявний запас необхідних медикаментів, дезінфекційних, антисептичних та засобів індивідуального захисту.

Також комісія затвердила план своєї роботи на 2013 рік, яким передбачено проведення необхідного комплексу заходів щодо профілактики та лікування інфекційних хвороб.

За результатами засідання готується відповідний протокол.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини