Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:28:59

Лісова галузь Чернігівщини має серйозні перспективи розвитку і робить відчутний внесок в економіку області

26.01.2013   12:30

Про це йшлося на засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулося 25 січня. У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький, керівники лісових господарств області та представники профспілкових організацій.

Під час колегії було підбито підсумки роботи лісогосподарських підприємств області у 2012 році та окреслені завдання на 2013.

Аналізуючи роботу управління в 2012 році, Валерій Лозицький зазначив, що держлісгоспи виконали всі заплановані лісогосподарські заходи і забезпечили зростання виробництва та реалізації продукції. Всього її реалізовано на 344,6 млн.грн., а темп росту склав 104,2%.

“Виходячи з того, що одне з головних завдань лісівників Чернігівщини – створення нових лісових насаджень та збереження лісових масивів, за звітний період на теренах області відтворено лісів на площі 2518 га (110% річного завдання) в тому числі посаджено і посіяно 2222,9 га лісових культур, із них створено 406 га нових лісів (102% річного завдання)” – підкреслив начальник управління.

Також, велика увага приділяється насінневій базі. Зокрема зазначалося, що у минулому році було заготовлено 25,2 т насіння. Функціонує 10 шишкосушарок різної потужності – для переробки насіння хвойних порід. У держлісгоспах нараховується 95 розсадників загальною площею 38,26 га та 59 теплиць і 115 коробів, де вирощено 26,9 млн. штук стандартного садивного матеріалу різних порід.

За словами Валерія Лозицького, розвиток лісотранспортної інфраструктури та будівництво лісових доріг належить до пріоритетного напрямку діяльності галузі. Так, у 2012 році Чернігвські лісівники ввели в експлуатацію 27,9 км лісових доріг.

Високу якість мають лісові дороги у ДП “Корюківське лісове господарство” (3,5 км), ДП “Добрянське лісове господарство” (3,2 км), ДП “Холминське лісове господарство” (3,2 км), ДП “Семенівське лісове господарство” (3 км). У 2012 році лісова галузь Чернігівщини одержала від Державного агентства лісових ресурсів України 2 дорожньо-будівельні комплекси, які беруть участь у будівництві лісових доріг.

Важлива увага приділяється і забезпеченню пожежної безпеки. Улітку, в період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки державна лісова охорона працювала в посиленому режимі, цілодобово, а спостереження за лісами велося за допомогою авіаційного, наземного патрулювання та 18 телевізійних систем спостереження.

Підсумовуючи засідання колегії, Олександр Шанойло підкреслив, що лісова галузь Чернігівщини розвивається у позитивному напрямку, про що, зокрема, свідчить зростання заробітної плати, збільшення виробництва продукції власної переробки. Серйозна робота проводиться в напрямку вирощування саджанців декоративних рослин, будівництва лісових доріг. Але, на його переконання, багато ще над чим необхідно працювати, зокрема, збільшувати відсоток переробки заготовленої деревини, шукати нові ринки збуту як в області, так і за її межами. Адже лісова галузь не стоїть на місці, а активно розвивається і тому потрібно шукати нові підходи для вирішення різних питань.

На завершення колегії Олександр Шанойло та Валерій Лозицький вручили кращим колективам держлісгоспів цінні подарунки та грамоти.

Заступник голови облдержадміністрації висловив віру в те, що колектив лісників спроможний вирішувати поставлені завдання заради покращення економічного стану підприємств та добробуту громадян.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини