Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 22:27:41

«Чернігівська політехніка» оголошує черговий набір на безоплатні курси української мови

22.06.2023   15:01Агенцiя

З метою продовження популяризації української мови та культури Національний університет «Чернігівська політехніка» оголошує черговий набір на безоплатні курси української мови.

Окрім того, планується робота мовного клубу «Говорімо українською», для учасників також проводитимуться лекції з краєзнавства та історії.

Мета проєкту – залучити внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто має намір підвищити рівень володіння державною мовою, до україномовного середовища й етнонаціонального простору, допомогти їм подолати мовний бар’єр, удосконалити навички усного мовлення.

Слухачі зможуть:

    Покращити рівень володіння усною та письмовою українською мовою, розібратися з особливістю вимови українських звуків, заповнити лексичні, граматичні прогалини та розвинути навички базового спілкування українською мовою в прогнозованих стандартних ситуаціях
    Здобути знання про минуле, сучасне й майбутнє України, про культурно-історичні та морально-етичні надбання українського народу
    Розвивати творче мислення, вибудувати та втілити власну стратегію самоосвіти, скоригувати свою професійну діяльність у контексті основних професійних вимог.

Форма участі – дистанційна.

Для участі в проєкті необхідно зареєструватись до 5 липня за посиланням.

Дата початку курсів буде визначена відповідно до результатів комплектації груп (орієнтовно – від 10 липня).

Викладач: Гаценко І.О., доцент кафедри філології і суспільних наук Національного університету «Чернігівська Політехніка».

Проєкт реалізовує колектив кафедри філології і суспільних наук Національного університету «Чернігівська Політехніка».

 

За повідомленням Національного університету "Чернігівська політехніка"

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини