Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:31:58

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими

03.05.2024   15:01Агенцiя

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

До гаражу волонтерки Ірини Мальковець, який перетворився на волонтерський пункт для дітей, вони приходять майже щодня після навчання.

– Сітки на фронті потрібні завжди, – каже Ірина, – і багато, їх не вистачає з самого початку війни й до нині.

За її словами, діти самі були ініціаторами плетіння маскувальних сіток. Пізніше до цього долучилися й батьки. З початку жовтня 2022 року «гаражне братство», як вони самі себе називають, сплело вже понад 360 сіток, при тому що основу для сіток діти роблять самотужки на власноруч виготовленому станку. Також юні волонтери виготовляють окопні свічки.

Заступник голови обласної ради Дмитро Блауш зустрівся із дітками в обласній раді, щоб підтримати їх патріотичні починання.

– Сьогодні кожен із нас на своєму фронті наближає Перемогу над загарбником і має силу змінити світ на краще. Час робити дійсно важливі, корисні для наших воїнів справи, – зазначив Дмитро Блауш й відзначив, що ці діти не тільки виконують важливу для наших військових роботу, а й вчать інших не бути байдужими.

Разом із «гаражівцями» завітав до обласної ради й відомий співак та волонтер Ігор Хонін, за ініціативи якого й була організована ця зустріч. Ігор розповів, що часто приїжджає до своїх нових друзів задля того, щоб допомогти, підтримати й самому надихнутися й відпочити душею з цими «маленькими волонтерами з великими серцями».

Дмитро Блауш подякував гостям за їх важливу волонтерську справу, наполегливу працю та за активну громадянську позицію й вагомий особистий внесок у підтримку Збройних Сил України вручив подяки обласної ради всій волонтерській сім'ї «Гаражу»:

Байраку Богдану

Борисенко Аліні

Борисенку Миколі

Кіліяненко Аліні

Мальковець Анні

Морозу Володимиру

Морозу Дмитру

Смик Мілані

Смику Єгору

Худобович Анастасії

Худобовичу Денису

Мальковець Ірині

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.