Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:24:13

У Чернігові презентували проєкт «Мир у цифровий час»

29.08.2022   12:19Агенцiя

В прес-центрі Національного університету «Чернігівська політехніка» 25 серпня ГО Центр гендерної освіти відбулась презентація проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час»».

З вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор НУ «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець: «Сьогоднішній захід – це не просто черговий захід, а свідчення того, що дякуючи ЗСУ та  нашій згуртованості ми приступаємо до звичної нам роботи. Попри те, що під час активних бойових дій «Чернігівська політехніка» зазнала руйнувань, наразі активно відновлюється освітня інфраструктура та реалізується місія закладу в житті міста й регіону, в тому числі й у напрямку реалізації молодіжних громадських ініціатив. Ми розуміємо, що наша сила в єдності, коли ми разом у нас все вийде».

Голуб В'ячеслав, заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації - начальник управління у справах сім'ї та молоді підкреслив, що захід є не лише свідченням нового етапу важливого проєкту з розширення можливостей лідерів громад, а й запорукою поштовху підтримки інституціалізації молодіжної політики на рівні громад в нових умовах.

На думку Дзюби Юлії, голови Молодіжної ради при Чернігівській обласній державній адміністрації, проєкт «Мир у цифровий час» є вкрай важливим, тому що попри війну молодь хоче бути активною. Нині є запит на громадянську освіту, члени ради взяли участь у триденній школі, присвяченій ролі молоді у гуманітарному відновленні України, яка відбулась в рамках проєкту в Києві.

Баченням напрямків співпраці в реалізації молодіжних ініціатив поділились Гаєвська Лідія, директор відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району, Чернігівської області, Дорожкіна Ірина, почесна голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини», Нагорна Надія, декан факультету соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації НУ «Чернігівська політехніка», Стельмах Оксана, журналістка, інформ-агенція «Чернігівський монітор», Ліхута Олександр, голова Студентської ради НУ «Чернігівська політехніка». Амбасадори/ки Програми презентували плани реалізації власних міні-проєктів та анонсували тематику блог-кафе.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини