Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:27:58

Впровадження системи НАССР у закладах освіти - запорука безпечного харчування дітей

03.12.2019   09:11Агенцiя

Працівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби у містах і районах області продовжують зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, освітянами і підприємцями, які займаються постачанням продуктів харчування до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, у Срібному пройшов семінар за участю керівників шкіл та дитячих садків Срібнянського і Талалаївського районів.

Головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів  та ветеринарної медицини і відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства детально поінформували присутніх про покрокову розробку і впровадження системи НАССР.
Зверталась увага на ретельне дотримання  працівниками харчоблоків правил особистої гігієни і санітарного стану в приміщеннях, на профілактику виникнення гострих кишкових інфекцій, в тому числі гепатиту А.

Також порушувалось питання дотримання вимог при складанні перспективних двотижневих меню і перспективу введення до меню шкільних їдалень страв зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка.

Враховуючи велику кількість поставлених під час навчання запитань і не досить високий рівень  поінформованості суб’єктів господарювання щодо системи НАССР, начальникам відділів освіти було запропоновано визначити відповідальних за її впровадження осіб, а керівникам загальноосвітніх навчальних закладів та закладів дошкільної освіти Срібнянського і Талалаївського районів - пройти відповідне навчання. Також у грудні Срібнянське міжрайонне управління планує провести навчання для фізичних осіб - підприємців щодо впровадження системи НАССР.

На основних вимогах впровадження системи управління безпечністю харчової продукції у дошкільних та загальноосвітніх закладах району наголошувалось і під час наради у Новгороді-Сіверському. Крім того, представники місцевого управління Держпродспоживслужби акцентували увагу керівників навчальних та навчально-виховних закладів на заходах профілактики  грипу і ГРВІ, інших інфекційних захворювань.

Семінар по впровадженню системи НАССР в освітніх закладах пройшов і в Парафіївській ОТГ. Спеціалісти Ічнянського районного управління Держпродспоживслужби розповіли присутнім на навчанні про головні завдання системи НАССР, в тому числі про аналіз небезпек і здійснення контролю над усіма етапами  приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Також наголошувалось, що при укладанні договорів з постачальником адміністрація освітніх закладів повинна звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином. Окрім того, були обговорені основні види порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються у шкільних і дошкільних установах, та визначені шляхи їх усунення.

Про організацію харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах йшлося також під час семінару-навчання у Бобровицькому районі.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.