Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:44:16

Менська та Сновська громади працюють над посиленням потенціалу освітніх мереж

19.01.2019   10:12Агенцiя

Експерти Центру «Доброчин» продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Менській та Сновській об’єднаних громадах задля забезпечення освіти належної якості.18 січня експерти провели 2 зустрічі в пілотних громадах.

В Менській громаді робоча група вже обговорювала деталі Плану реформування освітньої мережі, базуючись на попередньому аналізі існуючої освітньої мережі та враховуючи напрацьовані критерії якості освіти.

Тільки завдяки реформи освітньої мережі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям громади. Тому важливо розробити стратегічний план розвитку освітньої мережі, із чітким прорахунком спроможності громади її утримувати у майбутньому.

Учасники зустрічі погодилися, що потрібно робити спільні перші кроки для нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади, брати спільну відповідальність та впроваджувати плани в життя.

Інформаційна зустріч «Як забезпечити повноцінну освіту усім дітям громади?» пройшла в місті Сновськ. Цього разу учасниками зустрічі стала керівна ланка освітніх закладів громади.

Розмова була доволі важка. Директора навчальних закладів не вважали, що потрібні якісь зміни і від реформи очікували лише збільшення власних повноважень. У ході дискусії вони починали самі розуміти, що значні права не даються просто так.  Потрібно все рахувати і бути господарем, а не споживачем. А головне враховувати перспективи розвитку і власного закладу. І громади в цілому. А вони, що стосується освітянської галузі, не такі вже і радужні.

Демографічна ситуація невгамовно вказує, що кількість учнів не буде зростати, а навпаки погрожує значно зменшитися. Матеріально-технічна база застаріла і не може у всіх існуючих закладах задовольняти значно підвищені стандарти освіти.Директора шкіл погодилися, що на часі укріплення шкіл і створення філій, позбавлення баласту старих приміщень у зв’язку з значним зменшенням наповнюваності класів.


Довідково:
Метою проекту «Управління конфліктом в громадах для якісних змін», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є діалог і залучення громадян до участі в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування. 
В діяльності частково використовувалась методологія, розроблена в рамках шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні”.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.