Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:13:54

Представники громад Чернігівщини вчилися управляти земельними ресурсами

17.01.2019   10:39Агенцiя

16 січня Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", провів тренінг з просторового планування "Управління земельними ресурсами".

Вітаючи учасників, Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, зазначила: "Кожен з вас працюючи в органах місцевого самоврядування, щодня змінює життя людей в громадах. І те, що Чернігівщина продовжує тримати лідерські позиції, це спільна робота і громад, і представників експертного середовища, і владних структур. Це лідерство важливе: воно свідчить про те, що наші люди готові до змін та готові працювати заради кращого результату".

Тренінг проводили Олександр Гнітецький, експерт з просторового планування та управління ресурсами Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, Леонід Корейба, голова спілки «Центр розвитку земельних правовідносин в Україні», та Богдан Логвінчук, інженер-землевпорядник ДП «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»

В ході навчання мова йшла про земельну децентралізацію, програми для обліку та інвентаризації земель громад, про необхідність просторового планування тощо. Також учасники ознайомилися з успішними практиками самостійної інвентаризації у громадах, отримали корисні поради з організації документообігу та обліку.

Олександр Гнітецький охарактеризував ситуацію у сфері просторового планування в Україні. Він зазначив, що проблеми з якими стикаються землевпорядники різних громад дуже схожі. Серед найбільш поширених – проблематика визначення межі населених пунктів громади. «На жаль, часто ніхто не знає, де ваша земля починається, а де вона закінчується», - зазначив експерт.

Леонід Корейба розповів як провести безкоштовну інвентаризацію «аудит» сільськогосподарських земель. Експерт ознайомив учасників семінару з досвідом Чоповицької та Потіївської ОТГ Житомирської області, які провели земельний аудит власними силами.

Як користуватися програмним забезпеченням Digitals* розповів  Богдан Логвінчук. Він запропонував учасникам практичні кейси використання Digitals та розповів як аналізувати та узагальнювати наявну інформацію про межі населених пунктів.


Довідка. Digitals - це програмне забезпечення від українського виробника - компанії "Геосистема", призначене для вирішення завдань цифрової картографії й землевпорядкування.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.