Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:00:11

Навчатися віддавати тепло: в області працює школа для прийомних батьків

28.08.2018   10:12

В останні дні літа мам і тат відправили до школи. Мова йде про «Літню школу для прийомних батьків», що вдруге проходить на Чернігівщині на виконання профільної обласної програми.

Цьогоріч школа особлива тим, що навчання та відпочинок організовано ще й для дітей. Тренінги з проживанням проходитимуть на базі громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові» (с. Количівка, Чернігівський район).

Протягом трьох днів з учасниками заходу спілкуватимуться психологи, юристи, педагоги. Заплановані майстер-класи, спортивні змагання, квести та інші активності.

У роботі «Літньої школи» візьмуть участь 8 прийомних сімей з Бахмацького, Варвинсього, Городнянського, Корюківського, Ріпкинського, Чернігівського районів.

На відкриття завітала й заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова:

—  Дитина має зростати лише в родині. Якщо ж так сталося, що з якоїсь причини біологічні батьки не можуть опікуватися сином чи донькою, це можна частково компенсувати, наприклад, у дитячих будинках сімейного типу. Інтернати, як соціальні інститути, мають відійти у минуле. Це декларує держава.

Я рада повідомити, що цьогоріч ще більше малечі знайде родинний затишок: планується відкриття ще трьох будинків сімейного типу (ред.: зараз їх 26).

Бути батьками — складна робота. Знайти підхід до всиновлених дітей ще важче. У школі розповідатимуть про дитячо-батьківські відносини, подолання дитячої агресії, міжособистісні стосунки між чоловіком та дружиною у прийомній сім’ї та багато іншого.

Батьки також налаштовані серйозно попрацювати: уже обмінюються контактами та мають чимало питань до експертів.

Наразі близько двох сотень дітей потребують родинного тепла. Можливо, саме ви можете ним поділитися.

За детальною інформацією, як створити прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Служби у справах дітей у своєму районі чи ОТГ.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини