Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:39:30

Чернігівські школярі до водіїв: "Зверни на мене увагу!" ВІДЕО

18.11.2017   18:42Агенцiя

«Зверни на мене увагу!» — під таким гаслом у центрі Чернігова пройшов спільний флешмоб патрульних поліцейських та третьокласників першої школи.

На півхвилини школярі перекрили рух по центральній вулиці міста — проспекту Миру, аби привернути увагу водіїв до маленьких пішоходів на дорозі.

У Чернігові школярі перекрили рух у центрі міста. Третьокласники Чернігівської школи №1 закликають водіїв бути уважними до маленьких пішоходів на дорозі.

ВІТАЛІЙ КОПИСТКО, старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Чернігова: «Завдяки цьому флешмобу ми хотіли в черговий раз звернути увагу на дотримання правил дорожнього руху. Оскільки навчальний заклад знаходиться близько до проїзної частини і два рази на день дітей на переході стає доволі багато. Тому, щоб водії звертали увагу на цих діток, щоб вони не стояли, і не дай боже, не перебігали дорогу»

Третьокласники кажуть, дорогу вже переходять самі. Правила знають – подивитися наліво, а потім направо. Водії на них,  маленьких пішоходів, реагують по-різному.

ДАВИД, школяр: «Я не боюся сам переходити дорогу. Тому що я знаю правила дорожнього руху. Спочатку подивитися наліво потім направо. Якщо немає машин – можна переходити».

ЄЛИЗАВЕТА, школярка: «Боюсь. Тому що, коли я буду переходити дорогу, а якщо мене зіб’ють?».

ДАНИЛО, школяр: «Ми переходимо іноді самі дорогу» .

МАКСИМ, школяр: «Іноді, коли вони мене бачать, не зупиняються, а далі їдуть. Деякі водії тільки зупиняються і пропускають нас».

МАРІЯ, школярка: «Дорогу треба переходити – спочатку подивитися чи не їдуть машини. Спочатку наліво, а потім направо, щоб тебе не збили. А потім тільки переходити».

 

А от батьки першокласників побоюються відпускати дітей переходити через дорогу самих.
ВІТАЛІЯ, мама школяра: «Конечно, поэтому приходим и забираем всегда. Обязательно. Первый класс. Может попозже будет не страшно. Пока еще очень боимся».

ЛІЛІЯ, мама школярки: «Ні, не дозволяю. Буває таке, що дитина хоче сама перейти дорогу, але я не дозволяю».

Цьогоріч за участі неповнолітніх у Чернігові трапилося майже два десятки ДТП, у половині випадків винуватцями стали діти. Тож просвіті стосовно правил дорожнього руху посилена увага.

ВІТАЛІЙ КОПИСТКО, старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Чернігова: «В ДТП з різних причин постраждало 18 дітей, 9 з яких діти самі стали причиною дорожньо-транспортної пригоди. Взагалі в Україні і в місті Чернігові трапляється чимало аварій, в яких травмуються або гинуть люди. За 10 місяців поточного року в Чернігові сталося 158 ДТП, в яких 7 людей загинуло і 171 отримала ушкодження різного ступеня тяжкості».

 Взаємна повага учасників дорожнього руху — як водіїв, так і пішоходів — запорука того, що ніяких пригод не буде, кажуть патрульні поліцейські.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини