Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:17:35

Мистецька освіта як свято

10.06.2017   19:03Агенцiя

Початок червня ознаменувався для творчої молоді Чернігівського національного педагогічного університету унікальною подією – виїзною Школою молодого соціального актора, яка відбулася на базі Освітнього будинку прав людини у с. Количівка.

Організатори – ГО «Жменя» у рамках культурного проекту «Соціальний театр – мода на добре мистецтво» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні створили умови для проведення дуже насиченої програми. 

Навчальна програма розрахована на акторів студентського соціального театру «EX LIBRIS», які вже упродовж проектного часу поставили 2 вистави (лірико-епічну драму про життя і творчість О.Довженка та казку-ігротеку «Червона Шапочка і музичний вовк» для 100 дітей-сиріт Чернігівської області, яких обласний відділ Служби сім’ї та молоді організував на святкову програму 1 червня).

Під час виїзної школи молодь здобувала теоретичні знання з арт-терапії та вчилася їх впроваджувати в інклюзивній освіті (тренер – Олена Трубенок, ГО «Голос батьків»), відомості з історії української сценографії (лектор  – кандидат мистецтвознавства,  Олена Пономаревська, заступник директора Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана). 

Тренінг з хореографії було побудовано Олександром Овчинніковим так, щоб охопити і європейську ( вальс), і латиноамериканську ( румба) складові.

Дуже корисним виявився тренінг з анімації, адже Софія Аксюта зуміла показати і навчити дитячим іграм для різних вікових груп, правильно розподіляти час, тримати увагу  групи на аніматорі.

Ексклюзивними виявилися думки з приводу розвитку сучасної режисури як ідейної основи театрального мистецтва молодого чернігівського режисера Євгена Сидоренка, який провів творчу зустріч з аматорським колективом та показав майстер-клас з  основ координації рухів акторів.

Дуже насиченими та емоційно піднесеними були заняття Євгенія Бондаря, актора Чернігівського обласного українського академічного театру імені Т.Г. Шевченка з акторської майстерності та сценічної пластики.

Професійний актор знайшов ключ до більшості сердець через тренінги, у яких команди малювали звуками картини та ставили сіквели і пріквели до класичних живописних полотен.

Додатковими опціями стали заняття з історії костюму та історії музики від Анатолія Новака. Художній керівник театру, доцент кафедри філософії та культурології ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Марина Каранда не залишила своїх вихованців навіть у вільний від тренерів час, організувавши на виїзді літературно-музичний вечір, де інтелектуальна молодь писала вірші-буріме, вгадувала пісні за окремими рядками, перекладала з іноземних мов імена своїх товаришів, складала біографії хенд-мейдним персонажам, розвивала асоціативне мислення, збагачувала мистецтвознавчу лексику та дивилася фільм про великого творця музичного театру – Вольфганга Амадея Моцарта. 

Мистецька освіта у виїзній Школі молодого соціального актора стала справжнім святом для трьох десятків студентів, що обрали для себе театр «EX LIBRIS» творчою справою.

До теми: Соціальний театр мандрує Чернігівщиною

"60 кавових зерен та 1 струна" в художньому музеї

Прес-служба ЧММГО "ММЦ "Жменя"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини