Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:17:33

Нова казка "Про Червону Шапочку та музичного Вовка"

07.06.2017   16:42Агенцiя

У Чернігові до Дня захисту дітей студентський соціальний театр «EX LIBRIS» презентував сучасну інтерпретацію традиційної казки Шарля Пьєро «Червона Шапочка».

Це вже друга вистава театру в рамках культурного проекту «Мода на добре мистецтво», який реалізовує ЧММГО «Міський молодіжний центр «Жменя» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні. На відміну від першого твору більш серйозного за змістом, ця вистава вийшла дуже веселою, динамічною, захоплюючою.

Художній керівник театру Марина Каранда запропонувала версію оздоблену ігротекою для дітей з особливими потребами ГО «Голос батьків» та ГО «Шанс», дітей з усієї області, позбавлених  батьківської опіки і запрошених Обласним відділом служби сім’ї та молоді на святковий захід до Обласного палацу творчості  дітей та юнацтва.

«Драматична основа  казки вже була багатообіцяючою – бабуся Червоної Шапочки має великий досвід викладання музики, тому Вовчисько обирає уроки музики замість того, щоб поласувати такою вчителькою. Режисерським задумом всі герої були жанрово об’єднані  у 40 хвилинний мюзикл», - розповіла про ідею вистави її художній керівник.

 Багато пригод чекало і на глядачів, адже вони допомагали Червоній Шапочці перетнути долину Маків, розгадати  інтриги Терену і Глоду, захистити Бабусю від непорозуміння з Мисливцями і їх вірним Собакою, навчити Вовка розрізнювати музичні інструменти.

Музичний супровід вистави від звукорежисера Анатолія Новака та танцювальні хвилинки не давали сумувати глядачам. А разом із тренеркою з анімації Софією Аксютою глядачі та герої опинилися у справжнісінькому казковому світі.

Для акторів студентського соціального театру «EX LIBRIS» участь у такій виставі – це неоціненний досвід роботи з дитячою різновіковою аудиторією. А також можливість творчо  реалізувати головну місію театру – нести добрі ідеї та емоції у суспільство.

Прес-служба ЧММГО «Міський молодіжний центр «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.