Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:09:03

Проведено семінар для представників громадських формувань

19.01.2017   11:01

17 січня спеціалістами Головного територіального управління юстиції у приміщенні Ріпкинської районної державної адміністрації було проведено семінар для представників громадських формувань, адміністраторів та державних реєстраторів з питань надання статусу неприбутковості громадським формуванням, антирейдерського законодавства, новацій та он-лайн сервісів Міністерства юстиції України, а також особливостей процедури надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації.

Головним спеціалістом відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Кристиною Мурзенок було доведено до відома присутніх основні положення Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 200/28330, в частині повноважень по прийму документів у сфері державної реєстрації громадських формувань фронт-офісами (відповідними Центрами надання адміністративних послуг).

Присутнім представникам громадських формувань надано вичерпні роз’яснення з питань державної реєстрації змін до установчих документів громадських формувань з метою їх приведення у відповідність до вимог Податкового кодексу України (щодо ознак неприбутковості), в тому числі – повідомлено про продовження строку для внесення вищезазначених змін до 01 липня 2017 року, та надано особисті консультації.

Крім того, головним спеціалістом відділу розгляду звернень та діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Олегом Юрченко висвітлено питання щодо положень антирейдерського законодавства, запровадження нових сервісів Міністерства юстиції України (зокрема, сервісу SMS-Маяк), проведення моніторингу реєстраційних дій та камеральних перевірок Міністерством юстиції України, наголошено на неухильному дотриманні законодавства у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості, а також надано відповіді на проблемні питання адміністраторів та державних реєстраторів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини