Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:48:13

Дебати небезпечні та "затягують". Ви готові до цього?

08.11.2016   08:51Агенцiя

Вихідні для 80 студентів (і не студентів), які зібралися у ЧНПУ, з різних куточків України стали по-справжньому драйвовими. Адже у Чернігові проходила ІІ Осіння дебатна школа «Chernihiv debate scholl». Протягом двох днів досвідчені тренери, дебатери зі стажем та новачки змагалися у вмінні переконувати, шліфували ораторську майстерність, шукали аргументи та контраргументи, а також вчилися чути опонентів.

Під час відкриття школи учасників попередили, що дебати – це небезпечно. «Ви навчитеся критично мислити, зможете відрізняти «локшину» від правди. Ви зможете впливати на своє майбутнє, бути переконливим та доводити власну позицію», - попередив слухачів школи тренер Василь Комісаров. І пообіцяв, що «результати від таких змін будуть самі смачні».

Думку щодо небезпечності дебатів підтримав і президент ВМГО «Федерація дебатів України» Ігор Бобришев. «Вони «затягують». Я у 2007 році, коли вперше зіграв у цю гру, досі не можу вийти з руху.  Ви не помітите, як вихідні перетворяться на участь у дебатах», - пообіцяв професійний дебатер. Також він зазначив, що Чернігів у дебатному русі з’явився лише рік тому, але вже за такий короткий період може скласти конкуренцію таким містам як Київ, Одеса, Харків, Дніпро. І це дуже добре, адже чим більше молоді буде брати участь у дебатах, тим більше розумних та думаючих людей буде в Україні.

Ініціатор створення дебатного клубу у Чернігові, голова чернігівського відділення "Федерації дебатів України" Вікторія Журавель сказала: «До нашої школи можуть долучатися всі бажаючі. Ми зацікавлені у тому, щоб розвивати молодь і спрямовувати її до розвитку нашої країни». За її словами, дебатери – це люди мислячі, вони моніторять новини, аналітичні статті та критично сприймають інформацію. І взагалі більше читають. Адже запорука успіху дебатера – це його ерудованість.

На думку Вікторії, вміння ведення дебатів позитивно впливає на всі сфери життя дебатерів. Це і вміння спілкуватися, і слухати, і мислити. До дебатного руху долучаються не лише студенти, а і школярі, працююча молодь.

Довідка. Дебати – це популярна у всьому світі гра, яка має на меті розвиток інтелектуального та творчого потенціалу людини. Відбувається вона за Британським парламентським форматом, що є офіційним форматом Чемпіонатів світу з дебатів. У грі є дві сторони – Уряд і Опозиція, які мають переконати Суддю.  Позиція команди визначається жеребкуванням перед початком гри, а завдання команди отримують за 15 хвилин до початку. Тематика завдань різна: політика, соціальні питання, економіка, освіта, суспільні теми, тощо.

Чернігівський монітор

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини