Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:52:57

Для учнівської молоді проведено пізнавальну акцію

21.09.2016   08:00

20 вересня на території загальноосвітньої школи у селищі Замглай Ріпкинського району для учнівської молоді проведено пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.».

До дітей завітали представники екстрених служб, зокрема 6-ї державної пожежно-рятувальної частини, медичної допомоги та аварійної бригади газового господарства.

Фахівці районного відділу Управління ДСНС в області розповіли про заходи пожежної, техногенної безпеки у побуті та під час відпочинку, за допомогою макетів боєприпасів довели основні вимоги безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також першочергові дії під час виникнення пожеж та щодо їх ліквідації за допомогою вогнегасників.

Медичні працівники розповіли про методи надання невідкладної допомоги постраждалим у різних небезпечних ситуаціях, а фахівці аварійної бригади газового господарства продемонстрували прилади контролю та ознайомили з вимогами безпеки при користуванні газовими приладами.

Під час показового виступу, рятувальники надали можливість всім бажаючим попрацювати з пожежним стволом, а також представили спеціальний інструмент, шляхи його застосування під час ліквідації надзвичайних ситуацій та подій. Крім того, учні мали можливість приміряти апарати захисту органів дихання та зору, ознайомитись з оснащенням та посидіти в автомобілях екстрених служб.

Аби закріпити отримані дітьми знання з основ безпеки життєдіяльності, на завершення заходу рятувальники роздали вихованцям школи тематичні пам’ятки з короткими інструкціями дій у різних небезпечних ситуаціях.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини