Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:07:42

Для дітей оздоровчого табору "Електронік" проведено пізнавальну акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

28.07.2016   07:02

27 липня на території дитячого оздоровчого табору "Електронік", що у с. Снов'янка Чернігівського району відбулися заходи громадської акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти.".

З пізнавальною програмою до дітей віком від 6 до 18 років, яких у закладі відпочиває близько 300, завітали рятувальники, психологи та піротехніки обласного Управління ДСНС, фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, працівники центру екстреної медичної допомоги, рятувальної станції на водах та кінологи Чернігівського прикордонного загону. За мету захід мав навчити підростаюче покоління основним заходам безпеки в різних життєвих ситуаціях, способам надання першої допомоги постраждалим, а також ознайомити з роботою оперативних та рятувальних служб.

Розподілені на вікові групи, діти знайомились та відпрацьовували дії у 6 навчальних місцях. Рятувальники відділення пожежно-рятувальних робіт розповіли про заходи пожежної безпеки, навчили діям у разі її виникнення та методами ліквідації загорянь у початковій стадії виникнення, ознайомили з оснащенням підрозділів, технічними характеристиками пожежно-рятувальної техніки та спецобладнання. Вогнеборці продемонстрували дітям, як вивільнити постраждалих під час ДТП, розрізати металеві або бетонні конструкції тощо. Крім того, всім бажаючим була надана можливість попрацювати з водяним стволом, посидіти у кабіні автомобіля, потримати гідравлічні ножиці та інший механізований інструмент, що використовується під час ліквідації різних надзвичайних ситуацій.

Фахівці групи піротехнічних робіт та відділення з підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення розповіли про те, як правильно діяти в разі виявлення вибухонебезпечних, або підозрілих предметів, наочно продемонстрували макети боєприпасів, ознайомили з їх характеристиками небезпеки та надали можливість підростаючому поколінню приміряти бронежилет, спорядження водолазів, попрацювати з міношукачем й іншими спецзасобами піротехніків.

Під час своїх практичних занять з елементами тренінгу, психолог Управління ДСНС в області навчила дітей, як можна знизити стресові фактори у надзвичайних ситуаціях, а фахівці мобільного навчально-консультаційного пункту ознайомили з індивідуальними засобами, які використовуються для захисту органів дихання і зору від небезпечних факторів під час пожеж та аварій з викидом отруйних речовин.

На березі річки Снов розгорнули навчальне місце представники Чернігівської рятувальної станції на водах. Тут фахівці служби знайомили з правилами безпеки на водоймах та демонстрували способи рятування потопаючих й надання їм першої допомоги.

Медичні працівники центру екстреної медичної допомоги розповіли, та наочно на манекенах продемонстрували алгоритм проведення реанімаційних дій з дорослими та дітьми, які постраждалими у надзвичайних ситуаціях. Кожен з учасників акції зміг самостійно надати першу медичну допомогу, а лікарі слідкували за правильністю та давали поради щодо послідовності дій.

Досить цікавими для відпочивальників табору були показові виступи кінологів та їх вихованців Чернігівського прикордонного загону. Службові собаки затримували зловмисників, а також виявляли вибухонебезпечні предмети, зброю та наркотичні речовини.

В ході проведення пізнавальної акції, організатори підвели підсумки та визначили найкращих у конкурсі дитячого малюнку з безпеки життєдіяльності. Його переможці були нагороджені грамотами.

На завершення, за плідну співпрацю у популяризації безпечного способу життя, керівництво оздоровчого табору відзначило організаторів грамотами, а діти подарували яскраві концертні номери.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини