Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:22:00

Донести демократію до наших міст та регіонів

06.07.2016   09:24

На Чернігівщині розпочав свою роботу тренінг-семінар, у якому беруть участь громадські активісти, представники місцевої влади, депутати місцевих рад Чернігівської, Волинської, Сумської та Рівненської областей. Тренери — міжнародні експерти з питань місцевого самоврядування, члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Організатори мають на меті підвищити обізнаність учасників семінару з європейськими принципами місцевої демократії, зокрема, з ключовими положеннями Європейської хартії місцевого самоврядування, презентувати досвід реалізації місцевої демократії у європейських громадах, розширити знання учасників семінару у сфері етичних цінностей та стандартів місцевої демократії, а також участі й залучення громадян до розв’язання місцевих проблем.

Участь у тренінгу-семінарі взяла заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова. Вона з приємністю відзначила, що проведення подібних семінарів започатковувалося ще під час її роботи у Конгресі місцевих та регіональних влад ради Європи. Тоді найактивніші учасники заходів побували у Страсбурзі, ознайомились з роботою Конгресу, з діяльністю органів місцевого самоврядування у європейських країнах.

— Ми акцентували на співпраці з молодими громадськими лідерами, бо за вами майбутнє, — підкреслила Наталія Романова. Вона переконана, що важливим є спілкування саме між практиками місцевого самоврядування, адже в його процесі не лише відбувається обмін ідеями, а й відшукуються конкретні шляхи і, навіть, фінанси для їх реалізації.

Тренінг-семінар триватиме три дні й завершиться диспутом «Місцева демократія в дії: що ми можемо зробити?».

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.