Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:15:18

Виправданий ризик

14.03.2016   08:20

Парафіївська об`єднана територіальна громада – наочна демонстрація можливостей наближення управлінських послуг до населення, отже – мети територіальної реформи в Україні.

Це виправданий ризик, що дозволить, зрештою, створити нову реальність – країну самоврядних громад, де роль держави зведеться до мінімуму. Такі думки висловлювалися під час четвертого семінару, що проводився Центром підвищення кваліфікації для об`єднаних тергромад. З його учасниками, працівниками виконкому, спілкувалися експерт офісу реформ Микола Силенко, начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Демиденко, начальник відділу управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Наталія Покідько.

Під час навчання йшлося про формування оптимальної структури виконкому, умови оплати праці їхніх працівників, управління закладами бюджетної сфери, зокрема використання державних субвенцій на освіту та охорону здоров`я. Розглядався проект постанови Кабінету Міністрів України про надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад та роз`яснювалася процедура отримання зазначених коштів. Наголошувалося на необхідності розробки стратегії розвитку громади. Також висвітлювалися зміни до тендерного законодавства, зокрема перехід на електронні закупівлі.

Друга частина семінару присвячувалася створенню та функціонуванню центрів надання адміністративних послуг. Відповідно до спільної думки для відносно невеликих громад найкращим рішенням є створення відповідного відділу або сектору виконкому.

Він зможе надавати адміністративні послуги, що відповідають власним повноваженням нових громад. Інші послуги мешканці громад можуть отримувати за допомогою встановлення віддалених робочих місць адміністраторів. На завершення спілкування експерти закликали не чекати змін, а самим пропонувати їх – виходячи з власного розуміння ситуації.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.