Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:42:16

Батьки учнів закликали директора школи залишити свою посаду. ВІДЕО

09.02.2016   12:06

Конфлікт розгорнувся в Олишівці Чернігівського району. Районний відділ освіти звільнив директора Олишівської школи Валерія Макотрика за недбалість і невиконання службових інструкцій, однак директор повернувся на роботу через суд.

В Олишівській загальноосвітній школі Валерій Макотрик працював директором 12 років. За цей час батьки кілька разів зверталися зі скаргами на нього до відділу освіти райдержадміністрації – стосовно, на їх думку, службової недбалості й некомпетентності директора. Кілька разів йому виносилися догани – розповідає начальник відділу освіти Тетяна Маханькова.

Валерій Макотрик каже, що це керівник відділу освіти хоче вижити його з посади й підбурює проти нього батьків. А грошей на ремонт, за його словами, не вистачало через недофінансування освіти державою.

Гроші насправді виділялися, — заперечує слова директора керівник відділу: тільки за три останніх роки – майже триста тисяч гривень. Інша річ, на що вони були витрачені.

Отже, за недбалість і порушення посадових інструкцій відділ освіти звільнив Макотрика з посади директора. Понад два місяці у школі працював новопризначений директор — Тетяна Шевченко. Але Валерій Макотрик подав позов до суду. Районний суд прийняв сторону відділу освіти, а от апеляційний суд – сторону попереднього директора і постановив поновити його на посаді.

Ми побували в Олишівці у перший же день, коли Валерій Макотрик знову був на роботі. Цього дня батьки учнів провели збори в місцевому будинку культури, щоб висловити недовіру Макотрику. Ми порахували: учасників зборів – близько ста двадцяти. Учнів в Олишівській школі – сто тридцять п’ять.

Цікаво, що батьків підтримує районна адміністрація, депутати районної і обласної ради. У всіх їх теж накопичилися численні претензії до директора.

Батьки учнів зачитали звернення до директора з проханням піти з посади.

Районний відділ освіти подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, добиваючись звільнення Валерій Макотрика з посади. Розгляду цієї скарги можна було чекати до півроку. Але батьки вимагали скорішого вирішення конфлікту, який впливає на якість освіти й виховання їх дітей.

Отже в понеділок Валерій Макотрик написав заяву про звільнення з роботи за згодою сторін.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини