Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:19:52

Президент України, меценат та засновник Президентського фонду "Україна", Леонід Данилович Кучма вручив стипендії найкращим студентам ЧНТУ. ФОТОрепортаж

15.10.2015   13:31

Вже шостий рік поспіль Леонід Данилович Кучма вручає стипендії від імені свого благодійного фонду "Україна" кращим студентам Чернігівського національного технологічного університету.

Перед врученням стипендій з вітальним словом виступив ректор Чернігівського національного технологічного університету, Сергій Миколайович Шкарлет:
«Шановні студенти та колеги, вже кілька років поспіль, восени, наш університет чекає великого свята. І не тільки тому, що першого вересня розпочинаються заняття, і не тому, що цілий ряд визначних подій відбувається в нашому університеті саме протягом осені. А тому, що восени до нас з урочистою місією приїздить наш шановний земляк, Президент України - Леонід Данилович Кучма. Шановний Леонід Данилович, колектив університету разом із викладачами, студентами та їх батьками завжди з високою шаною, повагою та подякою ставиться до тієї видатної ролі, яку ви відіграєте в долі нашої молоді та дітей, очолюючи благодійний фонд "Україна" і підтримуючи його. А ще впродовж двох років поспіль ви стоїте на захисті нашої держави, зберігаєте її та намагаєтесь забезпечити для всіх нас мирне небо над головою. Тому ми бажаємо вам доброго здоров'я, творчої наснаги та успіхів. Бережіть себе, шановний Леонід Данилович».

Після вітального слова ректора ЧНТУ ведучі запросили на сцену Президента України, мецената та засновника Президентського фонду "Україна", Леоніда Даниловича Кучму. Він, у свою чергу, також сказав кілька вітальних слів, після чого урочисто вручив президентські стипендії п'яти кращим студентам нашого університету:
«Я завжди перед вами великих речей не казав, бо розумію, що ви всі тут досвідчені та освічені люди, тим паче у вас прекрасний професорсько-викладацький склад університету. Тому, насамперед, я з великою радістю хочу сказати, що мені дуже приємно знов знаходитись у стінах цього університету, а по-друге, я хочу вас привітати з наступаючим святом, адже завтра Україна святкує "День захисника вітчизни". Це свято у наші дні має особливе значення, бо в Україні іде війна, при тому не громадянська. Сьогодні у нас начебто мир, але, як кажусь, коли є мир, то треба готуватись до війни. Так сталось, що ми до цього були не готові, на великий жаль. Мене часто питають: що буде завтра на Донбасі? І я відповідаю, що про це знає лише Господь Бог і Володимир Путін. Господь Бог не чує нас, нажаль, ну а до Путіна ми ще з вами не достукались, але ми намагаємось це зробити, бо хочемо, щоб на нашій землі був мир. Це було невеличке вступне слово, ну а зараз я з великою радістю хочу вручити стипендії найкращим студентам ЧНТУ». 

Стипендіатами цього річ стали студенти різних напрямів та спеціальностей:
- Шоломій Юрій Євгенович, студент 5-го курсу, факультет електронних та інформаційних технологій
- Матюшкін Олександр Олександрович, студент 4-го курсу, факультет електронних та інформаційних технологій
- Цеков Богдан Володимирович, студент 4-го курсу, механіко-технологічний факультет
- Синенко Марія Олександрівна, студентка 5-го курсу, механіко-технологічний факультет
- Дерій Ольга Юріївна, студентка 3-го курсу, обліково-економічний факультет.

На знак пошани та вдячності стипендіати подарували Леоніду Даниловичу картину з мальовничим пейзажем Чернігівського краю, щоб Президент ще довгі роки поспіль милувався ним.

Після вручення стипендій Леонід Данилович відповів на запитання студентів та співробітників університету.

По закінченню інтерактиву почесні гості мали змогу оцінити творчі таланти студентів університету. І як завжди, Президент поїхав з університету з радістю в очах позитивними емоціями та вірою в мирне майбутнє рідної України.

ФОТО Віктора Кошмала

До теми: Студенти ЧНТУ отримали по 10800 грн. від Леоніда Кучми. ВІДЕО

У Чернігові Л.Кучма вручив стипендії студентам і взяв участь у презентації книги
Нові піаніно для музичних закладів Чернігова

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини