Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:28:25

Нові піаніно для музичних закладів Чернігова

11.02.2014   14:38

11 лютого два музичні заклади обласного центру Чернігівське музичне училище ім. Л.М.Ревуцького та Чернігівська музична школа № 1 ім С.Вільконського отримали нові піаніно від благодійного фонду Президента України 1994-2005 років Леоніда Кучми «Україна», діяльність якого спрямована на підтримку обдарованої молоді країни.

Минулого року Леонід Кучма розпочав унікальний проект у рамках якого музичні школи в усіх областях держави безкоштовно отримають 75 піаніно «Essex». Це один з найкращих інструментів у класі фортепіано, сконструйований та виготовлений компанією Steinway & Sons з виключно натуральної деревини.

Сьогодні Леонід Кучма особисто завітав до Чернігова, щоб вручити вихованцям музичної школи та учням училища ці два подарунки. В урочистій церемонії також взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

«Мені хотілось подарувати кращим музичним школам такий інструмент, який давав би можливість дітям розкривати свої таланти», - підкреслив Леонід Кучма під час відвідування музею музичної культури Чернігівщини в музичному училищі ім. Л.М.Ревуцького - єдиного вищого навчального закладу регіону, який готує кадри в галузі «Музичне мистецтво» і має значні успіхи в підготовці молодих спеціалістів.

На нових піаніно зіграли викладач училища, лауреат міжнародних конкурсів Геннадій Дем’янчук та учень музичної школи №1, лауреат міжнародних конкурсів, стипендіат фонду «Україна» Ілля Овчаренко.

Після цього в обласній раді відбулася зустріч Леоніда Кучми з депутатами обласної ради, керівниками обласних підприємств, управлінь та організацій, під час якої йому було вручено нагрудний знак та посвідчення «Почесний громадянин Чернігівської області».

Леонід Данилович подякував землякам за високу довіру та розповів про діяльність благодійного фонду «Україна».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини