Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:34:02

Всеукраїнський тиждень планування сім’ї у Чернігівській області: яскраво, інформативно та корисно

19.05.2015   16:36Агенцiя

19 травня в конференц-залі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція за результатами Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я за проектом «Здорова родина – здорова країна».

Проект реалізується Чернігівською міською молодіжною організацією "Міській молодіжний центр "Жменя" який реалізується у рамках програми "Здоров'я жінок України" за підтримки Інституту досліджень та тренінгів імені Джона Сноу.

Під час прес-конференції Голова Правління ЧММГО "ММЦ "Жменя" Регіна Гусак, розповіла про заходи, які проводилися протягом Всеукраїнського тижня планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я в рамках проекту Здорова родина - здорова країна" за підтримки програми "Здоров'я жінок України". Зокрема розповіла про такі форми роботи як  інформаційні зустрічі як зі студентами та  викладачами навчальних закладів чернігівської області, так і з населенням репродуктивного віку, проведення вікторин для молоді ПТНЗ та ВНЗ за участі навчально-методичного центру професійно-технічної освіти обласного управління освіти, також був  проведений вуличний квест для студентської молоді "Відповідальне майбутнє", а також флеш-моби: один до Всесвітнього дня родини, а другий, ініційований студентами Технологічного університету факультету соціальної роботи, "Усвідомлене батьківство - щасливе дитинство", крім того було проведено цикл Живих мікрофонів, а також активно розповсюджувалися інформаційні матеріали, особливо на вихідні в міському парку відпочинку на День Європи. В Ніжині також був проведений флешмоб "Відповідальне майбутнє" і вікторина серед студентів, присвячена Всеукраїнському тижню планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я.

Регіна Гусак також наголосила, що під час Всеукраїнського тижню репродуктивного здоров'я відбувся ряд незапланованих заходів, зокрема підписаний меморандум про співпрацю з Чернігівським РАГСом і молодята, які приходять писати заяву отримують інформаційні матеріали і консультації з планування сім'ї. Також була заключна угода про співпрацю і розповсюдження інформаційних матеріалів з Центром планування сім'ї.

Регіна Гусак звернула увагу, що тільки під час проведення Всеукраїнського тижня планування сім'ї було розповсюджено більше 10000 екземплярів різних інформаційних матеріалів.

Тетяна Михайлійвна Олех, психолог Центру планування сім'ї розповіла про ситуацію в Чернігівській області з репродуктивним здоров'ям і наскільки важливою є інформаційно-просвітницька діяльність в цій сфері. Тетяна Михайлівна зауважила, що Чернігівська область є в числи тих де смертність переважає народжуваність, тому просвітницька діяльність з планування сім'ї є дуже важливою роботою. Починати таку діяльність необхідно зі школи.

"Останнім часом ми стали проводити інформаційні зустрічі з учнями починаючи вже з 7-ого класу, - каже вона. - На жаль правда життя така, що молодь починає жити статевим життям набагато раніше чим нам того б хотілося, а коли вже молодь "дозріває" до того, щоб мати дітей, то часто буває, що з цим виникають проблеми через те що в підлітковому віці не було відповідального ставлення до свого репродуктивного здоров'я. тому дуже важливою є інформаційно-просвітницька діяльність саме з підлітками, саме з молоддю. Центр планування сім'ї активно проводить таку роботу з молоддю, цього року ми почали співпрацювати з Молодіжним Центром "Жменя" і слід зазначити, що кількість абортів по Чернігову і по області зменшилася. Це відбувається поступово, але це факт".   

Поклад Світлана Василівна, методист з практичної психології та соціальної роботи Навчально-методичного Центру професійно технічної освіти Обласного Управління Освіти Чернігівської ОДА розповіла про те, що в цьому році ПТНЗ та ВНЗ Чернігівської області вперше долучилися до Всеукраїнського тижня планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я. В заходах прийняли участь 19 професійно-технічних навчальних закладів - це учні підліткового та раннього юнацького віку і для них питання планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я є актуальними і нагальними.

В рамках Всеукраїнського тижня планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я. Було проведено ряд заходів у першу чергу із залученням Громадської організації Жменя, а також медичних установ та центрів соціальних служб. "Ми використали отримані буклети: організували інформаційні стенди в навчальних закладах, а також розповсюджували інформаційні матеріали. Учні та студенти були активними учасниками заходів. Вони проводили вуличні інтерв'ю, в яких вже дорослим людям задавали питання по темі планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я".

 В цілому, тиждень планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я пройшов дуже цікаво і така робота буде продовжуватися.  

Партнерами в реалізації проекту є Департамент сім'ї молоді та спорту Чернігівської ОДА, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, місцеві та регіональні ЗМІ, обласна та міська Клініки дружні до молоді, Чернігівський обласний та міський центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Контакти:
Регіна Гусак - Голова правління (066)209-55-05, (063)402-73-03
Олена Трубенок - керівник проекту (068) 120 36 90, (0462) 93 07 36

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини