Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:44:33

У Чернігові розпочався тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я

12.05.2015   12:12Агенцiя

15 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день сімей. В Україні до цієї дати традиційно проводиться Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.

Цього року Міністерство охорони здоров’я України визначило, що тиждень триватиме з 11 по 17 травня.

- Тиждень планування сім’ї це чудова можливість привернути увагу суспільства до питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, оскільки народження бажаних дітей у бажаний час є запорукою гармонійного продовження роду, - наголошує керівник ММЦ «Жменя» Регіна Гусак. - На жаль, цю тему дуже часто обходять увагою батьки і тому молодь розпочинає жити статевим життям не маючи достовірної та вичерпної інформації. І тому стається така ситуація, коли сексом займаються майже всі люди репродуктивного віку, а як робити це безпечно, щоб уникнути несподіванок та зберегти своє репродуктивне здоров’я – знають одиниці.

Саме тому Програма «Здоров’я жінок України» приділяє значну увагу саме інформаційно-просвітницькій роботі і у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, міжнародними організаціями та партнерами у регіонах розробила комунікаційну стратегію, яка має на меті охопити якомога більше людей інформацією «про це».
Тож вибирайте на свій смак, який девіз більше відповідає вашому ставленню до планування сім’ї і народження дітей: «Усвідомлене батьківство - щаслива сім'я!», «Жити безпечно - стильно!», або «Захисти себе і майбутнє України!», - і дізнавайтеся більше про репродуктивне здоров’я на акціях, що відбудуться  у Чернігові цього тижня.

Зокрема, у Чернігові громадська організація  «Жменя» запрошує городян завітати на наступні події:

Флеш-моб «Усвідомлене батьківство – щасливе дитинство», що відбудеться 13 травня о 12 годині у парку навпроти Мегацентру. Символом заходу є дитячі іграшки, посмішки та щасливі батьки з дітьми.

  • Вікторини для молоді у навчальних закладах Чернігова, Мени та Ніжина.
  • Вуличний квест «Відповідальне майбутнє», який буде проходити 15 травня з 15.00 до 17.00. До участі у квесті запрошуються команди студентів та учнів шкіл Чернігова. Стартує квест у Міському парку культури та відпочинку.
  • Інформаційні акції та зустрічі із педагогами, студентами та молоддю на вулицях та у навчальних закладах.
  • «Живі мікрофони» на вулицях Чернігова, Ніжина та Мени.
  • Заходи до Всесвітнього дня сім’ї, які будуть проводитися 15 травня з 14 години, включатимуть в себе роботу фотозони «Щаслива пара», інформаційні бесіди та вікторини, флеш-моб під час якого учасники викладуть напис «СІМ’Я», як символ дружньої та надійної родини. Також всі учасники отримають пам’ятні брошури, сувеніри від організаторів.

 
На переконання організаторів Тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я у Чернігові та області результат запланованих акцій не змусить себе чекати, бо містяни дізнаються більше про медичні послуги у сфері репродуктивного здоров’я та ефективні практики планування сім’ї. Слідкувати за подіями, що відбуватимуться в Україні у рамках Тижня планування сім’ї можна у соціальних мережах за хештегом #ukr7h.

Як зазначає керівник ММЦ «Жменя» Регіна Гусак, молоді люди повинні мати доступ до фахової, професійної інформації стосовно планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Нагадаємо, що поставити особисті питання та отримати відповіді з цих тем можна на сайті програми «Здоров’я жінок України» - www.planA.org.ua. Крім того, свої питання можна задати фахівцям по телефону гарячої лінії – 0-800-50-27-57.

До уваги журналістів та інших зацікавлених сторін, які хочуть дізнатися більше про Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я у Чернігові та області – звертайтеся, будь-ласка, у громадську організацію Чернігівська міська молодіжна організація «Міський молодіжний центр «Жменя» за телефонами: 0662095505 Регіна Гусак. Більше інформації про діяльність Чернігівська міська молодіжна організація «Міський молодіжний центр «Жменя»  можна дізнатися на сторінці організації у мережі Фейсбук.

Прес-служба ММЦ «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини