Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:13:34

У Кархівці відкрили дитсадок за сприяння Agricom Group. ФОТО

10.04.2015   11:33

4 квітня, за підтримки ТОВ «Агрофірма Іванівка», яка входить до національної агропромислової групи Agricom Group, відбулось урочисте відкриття дитячого садка в селі Кархівка Чернігівського району.

Відтепер маленькі кархівці отримали змогу здобувати свої перші знання в затишних стінах нового закладу освіти під назвою «Мандаринка», а Agricom Group ще раз довело свою відданість принципам соціально-відповідального ведення бізнесу.

Завдяки ініціативі директора Кархівської загальноосвітньої школи Лещенко Людмили Миколаївни та фінансовій і організаційній підтримці місцевого підприємства «Агрофірма Іванівка» з весни цього року у малюків села Кархівка з’явились нові приміщення для навчання, відпочинку та всебічного розвитку. Заклад було створено на базі школи: відтепер батьки можуть приводити сюди не лише школярів, але й дошкільнят за їх першими знаннями.

Ідея створити заклад для малечі в Кархівці існувала вже давно. Однак лише зі зміною власника Агрофірми Іванівка – на початку зими вона увійшла до національної групи Agricom Group – підприємство отримало можливість максимально підтримати створення закладу для дошкільнят, а місцеві мешканці – змогу надавати дошкільну освіту своїм дітям.

Сільські освітяни разом з керівництвом та співробітниками Агрофірми Іванівка декілька місяців проводили роботи з реконструкції місцевої школи та перетворення її в навчально-виховний комплекс. Проект складався не лише з ремонтно-будівничих робіт, а й з роботи із закупками матеріалів, з документального оформлення тощо. Крім того, до відкриття закладу агрофірма подарувала аудіоцентр, праску та пилосос, щоб забезпечити затишок та комфорт як маленьким відвідувачам, так і персоналу.

Створення закладу також було підтримано представниками влади. Народний депутат Владислав Атрошенко забезпечив садок металопластиковими вікнами та подарував газову плиту до їдальні садочка.

«Поєднання дитячого садочка зі школою в одній будівлі, проте із незалежними приміщеннями (згідно існуючих норм та правил освітньо-виховного процесу) - у нашому випадку відповідає концепції навчально-виховного закладу, оформлення якого є нашою наступною задачею, - розповідає Людмила Миколаївна. – Сьогоднішня подія це результат копіткої довготривалої роботи, це важливий приклад ефективної співпраці освіти з сільськогосподарським підприємством. Ми щиро вдячні компанії Agricom Group та Агрофірмі Іванівка, а також народному депутату України Владиславу Анатолійовичу за надану допомогу і маємо надію, що це стане вдалим прикладом для наслідування. А практика створення подібних навчально-виховних комплексів на місцях допоможе багатьом селам вирішити проблему з наданням освітніх послуг своїм мешканцям».

«Сьогодні в Україні не простий час. Але нам здається, що тим більш саме в цей час дуже важливо творити добро, йти на зустріч один одному, залишатись відповідальними перед суспільством, в якому ми працюємо. Для Agricom Group соціально-економічний розвиток громад, в яких ми працюємо, є одним з основних пріоритетів. І дитячі освітні установи – це лише частина цієї роботи. Тож, зі свого боку обіцяємо підтримувати садочок і надалі, а також всіляко сприяти розвитку громади Кархівки», - прокоментував подію Виконавчий директор національної агропромислової групи Agricom Group Петро Мельник .

Відкриття нового освітнього закладу 4 квітня зібрало не лише батьків та малечу, але й представників місцевої влади, гостей із Києва, а також тих, без кого воно було б неможливе – Дирекцію школи та співробітників Агрофірми Іванівка. Тож, на святі добрі побажання малюкам та садочку висловили Атрошенко Владислав Анатолійович, народний депутат України, Кругол Анатолій Миколайович, виконуючий обов`язки Голови Чернігівської районної державної адміністрації, Бобок Володимир Олександрович, Кархівський сільський голова, Бурсук Василь Миколайович, директор з розвитку ТОВ «Агрофірма Іванівка АГ», Кривешко Євгеній Вікторович, заступник директора ТОВ «Агрофірма Іванівка АГ» та інші.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.