Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:03:11

Профнавчання — нові професійні можливості для безробітних

20.03.2015   09:33Агенцiя

Професійне навчання зареєстрованих безробітних це ефективна соціальна послуга державної служби зайнятості, важливий механізм збалансування попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці. Актуальність цієї проблеми зростає у зв’язку із підвищенням вимог роботодавців до професійного рівня фахівців, якості професійної підготовки.

Державною службою зайнятості використовуються різні форми та методи професійного навчання зареєстрованих безробітних. Зокрема, це професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації за робітничими професіями, в тому числі за індивідуальними навчальними планами та програмами, курси цільового призначення, стажування безпосередньо на робочому місці тощо. Дана соціальна послуга організовується виключно на замовлення роботодавців або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності. З початку 2015 року 1,4 тисяча осіб з числа зареєстрованих безробітних проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості області з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці.

З метою вирішення проблем зайнятості внутрішньо переміщених осіб та інших питань їх інтеграції у життя громади, Чернігівська обласна служба зайнятості активізувала роботу щодо залучення їх до професійного навчання. Центрами зайнятості області, починаючи з жовтня 2014 року, вже було направлено на професійне навчання 17 зареєстрованих безробітних з числа переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, з них 7 осіб закінчили та працевлаштовані, а ще 10 продовжують навчання.

Зокрема, з метою набуття практичних умінь і навичок 8 зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб підвищували кваліфікацію шляхом стажування, з них 3 особи працевлаштовані, 5 – продовжують навчання. Навчання здійснювалося безпосередньо на майбутніх робочих місцях підприємств м. Чернігова та м. Бахмач. Так, безробітні стажувалися на базі ТОВ «Техноремонт» за навчальною програмою «Практичні навички зварювальних робіт під час ремонту автомобільного транспорту (автобусів)», на ТОВ «Чернігіввовна – плюс» - «Практичні навички здійснення подачі на прес обробленої вовни», на ДП «ТК Стиль 2013» ПАТ» ТК Стиль» - «Практичні навички пошиття чоловічого та жіночого одягу», на «ТОВ «Аннатекс» - «Практичні навички збуту постільної білизни, тканини», у ПП «Контактика» - «Практичні навички роботи з купівлі, продажу або оренди нерухомості від імені і за дорученням клієнтів», у ПП Сорока Л.М. (м. Бахмач) – «Асортимент та якість непродовольчих товарів».

За допомогою служби зайнятості переселенці опановують і нові професії, такі як манікюрник, перукар (перукар-модельєр), швачка. Навчання проходить на базі Чернігівського професійного ліцею побуту.

Служба зайнятості допомагає безробітним започаткувати власний бізнес. П’ятеро осіб, які вимушено переселилися до Чернігівської області зі сходу країни, проходили навчання на курсах цільового призначення за навчальними програмами «Підприємець-початківець» та «Основи малого підприємництва» у Рівненському та Сумському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини