Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:49:35

Основні напрямки діяльності служб у справах дітей у сфері профілактики соціального сирітства

07.05.2014   08:13

Тематичний короткотерміновий семінар для працівників служб у справах дітей Чернігівської області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 6 – 7 травня. У відкритті навчання взяли участь начальник служби у справах дітей Чернігівської ОДА Людмила Зеленько та директор Центру Володимир Бойко.

Тематика семінару охоплює основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Слухачі дізнаються про реалізацію прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сім’ї; розглянуть практичні аспекти застосування постанови КМУ від 08.10.2008 р. № 905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей; звернуть увагу на питання функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу в області, аналіз якості та термінів подання звітності щодо діяльності ПС та ДБСТ, здійснення контролю за їх діяльністю.

Учасники навчання ознайомляться з новими підходами у роботі з дітьми та сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах; порядком взаємодії суб’єктів соціальної роботи у виявленні сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також розглядатиметься організація та забезпечення контролю за виконанням документів, робота зі зверненнями громадян в службах у справах дітей області; особливості надання психіатричної допомоги дітям; порядок встановлення віку дитини, яка залишилася без піклування батьків та потребує соціального захисту.

В рамках семінару фахівці служб у справах дітей візьмуть участь серії зустрічей за «круглим столом», під час яких обговорюватимуться засади співпраці служб у справах дітей з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання; питання взаємодії органів внутрішніх справ, охорони здоров’я та служб у справах дітей у ході складання акту про дитину покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я або яку відмовились забрати батьки чи інші родичі, про підкинуту чи знайдену дитину.
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини