Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:32:27

Для вихованців Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату пролунав перший дзвоник

02.09.2013   08:10

Свято Першого дзвоника у Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів вдалося по-особливому радісним та щасливим. Після літніх канікул до закладу з’їхалися вихованці і наповнили його своїм дзвінким сміхом.

На урочистий захід з нагоди Дня знань до школи-інтернату завітали не лише учні, вчителі та батьки, а й поважні гості – перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець і директор Департаменту сім’ї та дітей міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса.
Вітаючи присутніх з початком навчального року, Микола Стрілець зазначив, що День знань – це особливе свято. Це день старту нових надій кожної дитини та її батьків. Тому що кожна дитина має отримати якісну освіту, яка стане фундаментом її успішності і конкурентоспроможності у подальшому житті.

“Серед основних завдань Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти – майбутнє України” на чільному місці є створення достойних умов для повноцінного та всебічного розвитку кожної дитини.

Тому вся робота органів виконавчої влади направлена на підвищення якості, доступності та розвитку конкурентних переваг вітчизняної освіти”, – підкреслив Микола Стрілець. За його словами, цьогоріч в області за парти сядуть майже 91 тисяча учнів, уперше – понад 9 тисяч першокласників.
Органи державної влади Чернігівщини спільно з педагогічними колективами доклали максимум зусиль для підготовки закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах, а їх понад 600, проведено поточні та капітальні ремонти.

Для покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів в області в поточному році передбачено фінансування з державного бюджету на суму близько 21 млн. грн, з місцевих бюджетів – понад 26 млн. грн.

Микола Стрілець висловив щиру вдячність педагогам за сумлінну подвижницьку працю, за відданість благородній справі виховання майбутніх будівничих успішної, економічно розвинутої Української держави. Побажав всім мудрості і витримки, духовних сил, нових творчих здобутків на благо рідної Чернігівщини. А учням – міцного здоров’я і завзяття, натхнення і наполегливості у досягненні нових успіхів на ниві навчання.
З нагоди свята перший заступник голови облдержадміністрації вручив першокласникам подарунки – рюкзаки зі шкільним приладдям.

Від імені Міністра соціальної політики України Наталії Королевської учнів і вчителів привітав Руслан Ковбаса та подарував закладу особливий подарунок – годинники, що розмовляють.

По завершенню урочистої лінійки гості оглянули навчальні приміщення школи-інтернату та ознайомилися з організацією навчального процесу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.