Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:32:19

На оздоровлення дітей Чернігівщини буде спрямовано майже 50 млн. грн.

22.05.2013   16:41

Процесу підготовки області до оздоровчої кампанії 2013 року було присвячене чергове засідання прес-клубу “Ділове слово”, яке відбулося 22 травня з ініціативи Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Директор Департаменту Оксана Сердюк наголосила на важливості якісного оздоровлення та відпочинку дітей і нагадала, що Президент України доручив Кабінету Міністрів України забезпечити створення належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей у закладах оздоровлення. Ще одне важливе завдання Уряду – провести оздоровчу кампанію з кращими показниками, ніж у попередніх роках.

Оксана Сердюк додала, що на виконання соціальних ініціатив Президента України особлива увага у ході оздоровчої кампанії приділятиметься обдарованим дітям, для яких організовуватимуться тематичні зміни, забезпечуватиметься змістовний відпочинок.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації розповіла про функціонування Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2011–2015 роки “Веселкове літо” та процес підготовки до літньої оздоровчої кампанії 2013 року.

За прогнозними даними, на оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку області планується використати 49,9 млн. грн. З них: з обласного бюджету – 17,7 млн. грн., місцевого бюджету – 9,5 млн. грн.

У 2013 році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 61145 дітей. Оздоровчі послуги планується надати 26270 дітям. При цьому оздоровчими та відпочинковими послугами планується забезпечити стовідсотково дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (1501 особа), 71% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (7005 осіб), 53% дітей-інвалідів (965 осіб).

В області вживаються заходи щодо недопущення скорочення мережі дитячих закладів оздоровлення, їх перепрофілювання або використання не за призначенням.

Улітку 2013 року планують функціонувати 26 закладів оздоровлення, з них: 23 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 3 – санаторного типу. Після проведення ремонту планує відновити роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Веселка” (Прилуцький район).

Представниця виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Інна Олефіренко наголосила, що організаційна робота відділення щодо проведення дитячої оздоровчої кампанії Фонду у 2013 році здійснена завчасно. За рахунок коштів Фонду з бюджету відділення заплановано фінансування оздоровлення дітей на суму 10 млн. грн. Як і в минулі роки, у 2013 році відділення буде співпрацювати з профспілковими організаціями. 15 первинних та обласних організацій професійних спілок повідомили про намір закупити путівки до закладів оздоровлення із залученням коштів Фонду. Орієнтовано це буде оздоровлення 2,3 тис дітей.

Цього року фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування проводитиметься з розрахунку 42 гривні на день. Із них 39 грн. – на організацію харчування, 3 грн. – на лікування та культурне обслуговування.

Директор Чернігівської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Віта Бахмацька зазначила, що у поточному році дирекції виділено 2,264 млн. грн. на проведення оздоровчої кампанії. Було придбано майже 300 путівок, які будуть розподілені між уразливими категоріями дітей, а також обдарованими дітьми.

Наталія Акименко, методист відділу атестації закладів освіти Чернігівського обласного інституту ім. К. Ушинського, повідомила, що у поточному році відпочинкові послуги надаватимуть 545 літніх таборів.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини