Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:47:19

У Новгороді-Сіверському будують набережну за 11,5 мільйонів гривень

23.10.2021   10:36Агенцiя

Набережну за 11,5 мільйонів гривень будують у Новгороді-Сіверському. Гроші на це виділив Євросоюз — громада виграла конкурс проєктів з розвитку туризму. Про це Суспільному розказала голова міськради Людмила Ткаченко.

"Сума Євросоюзних грошей складає 13 мільйонів. Це найбільший інвестиційний проєкт нашої громади за останні 15-20 років".

Набережну будують над Десною від вулиці Воздвиженської до Пушкінської, протяжність якої – кілометр. Зараз там висипана щебенева основа, монтують бордюри. Після вкладуть ще один шар дрібнішого щебеню і 5 сантиметрів асфальтобетону. Дорожнє покриття планують завершити до кінця року.

"У цьому році плануємо зробити дорогу, а наступного року зробимо дитячий майданчик, спортивний майданчик і освітлення", — розказав головний інженер фірми-підрядника Віктор Кулик.

Основні локації будуть зосередженні в районі пляжу, що під Спасо-Преображенським монастирем. Ширина набережної, разом з місцями паркування і тротуарами, буде понад 10 метрів. Влітку автомобільний рух на пляжі з обох боків перекриватимуть шлагбаумами. Набережна тут буде повністю пішохідною.

"Буде тротуар, буде три стоянки. Одне паркування буде біля зони перекриття автомобільного руху. Інше – з іншого боку. І буде екопаркування – паркування дуже легких засобів: самокати, мопеди, але тільки в пішохідному режимі, та велосипеди", — сказав заступник Новгород-Сіверського міського голови Сергій Йожиков.

Будівництво набережної обійдеться в одинадцять з половиною мільйонів гривень. Зекономлені півтора мільйона вкладуть у благоустрій іншого туристичного об’єкта міста – Замкової гори.

Місцева жителька Ольга живе на одній з вулиць біля майбутньої набережної. Для чого її будують, не розуміє, каже, асфальт заважатиме місцевим випасати гусей і корів.

"Абсолютно вона нам не потрібна. Тут була нормальна дорога, польова. Ми тут виганяємо худобу, гусей. А тут набережна, кому вона треба. Молодь відпочиватиме? А де тут молодь? Тут одні старі".

Набережна – будується для розвитку туризму, під це Євросоюз виділив гроші, пояснює голова громади.

"На ці запитання мешканців, чому так вирішили, це не я вирішила – питання стояло так – або ми скористаємось цією нагодою від Євросоюзу, або ми нічого не заведемо у місто", — прокоментувала Ткаченко.

Суспільне.Чернігів
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.