Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:46:51

За рахунок яких податків формуються місцеві бюджети на Чернігівщині

19.04.2019   08:20Агенцiя

У Головному управлінні ДФС області повідомили, що місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-березня поточного року поповнились на 1,3 млрд грн за рахунок сплачених податків і зборів.

Понад 60 відсотків доходів бюджетів територіальних громад надійшло за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб (790 млн грн) із заробітної плати, інвестиційних доходів, здавання майна в оренду.

Від сплати податку на майно сформовано ще 15 відс. доходної частини бюджетів: майже 200 млн гривень сплачено за оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу.
Єдиного податку на підприємницьку діяльність юридичними особами та підприємцями сплачено 202 млн грн, чим забезпечено 16 відс. загальної суми надходжень.

Доля решти податків незначна і становить 8 відс. загальної суми (податку на прибуток надійшло майже 18 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 39,5 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 28 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – 4,3 млн грн, екологічного податку – 7,6 млн гривень). 

Найбільшу частку надходжень у І кварталі 2019 року забезпечено установами сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24 відс. загальної суми або 313 млн грн). Також у значних розмірах бюджети територіальних громад поповнили сільськогосподарські підприємства (19 відс. або 241 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 198 млн грн), а також підприємці і громадяни - платники податку на майно (15 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 191 млн грн). Значно менші суми від сплати податків надійшли до місцевих бюджетів від підприємств торгівлі та громадського харчування (7 відс. доходів місцевих бюджетів – 95 млн грн), транспорту – 6,5 відс. (84 млн грн), галузі лісового господарства – 3,5 відс. (45 млн грн), будівельників – 1,6 відс. (21 млн грн).

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.