Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:30:42

В ОДА обговорюють нові механізми постачання електроенергії для бюджетних установ

19.07.2018   09:44Агенцiя

З 11 червня набрала чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання договірних відносин із бюджетними організаціями та установами, які мають брати участь у тендерних закупівлях електричної енергії у 2019 році.

Названий документ зупиняє дію нині існуючих правил користування електричною енергією.

Особливості подальшої роботи зі згаданого питання обговорили на нараді, ініційованій ПАТ «Чернігівенерго», за участю заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка.

Нагадаємо, що з наступного року в Україні припинять роботу обленерго як такі. А на ринку з’являться ліцензовані компанії, які надаватимуть послуги з вироблення та розподілу електричної енергії.

Наразі виникає питання, як бюджетним установам обслуговуватися в перехідний період, адже деякі з них мають договори з обленерго до 1 грудня, а деякі до 31 грудня.

Про ймовірні варіанти роботи в таких умовах розповів Роман Гамениця, директор ТОВ «ЕНЕРА— Чернігів», що є роздрібною компанією, яка виокремилася з обленерго. Він зауважив про можливість подовження існуючих договорів чи укладання нових. Окрім того, роз’яснив механізм роботи у форматі «універсальний постачальник» та «вільні ціни».

- Першочергове завдання бюджетних установ вийти на тендер раніше, аби вберегти час на випадок інших регулюючих процедур та дотриматися визначених законодавством строків для укладання договорів. Відтак, вивчати ринок потрібно вже сьогодні, — акцентував Сергій Сергієнко.

Також він повідомив, що фахівці профільних департаментів ОДА вивчатимуть ситуацію та надаватимуть рекомендації, а за необхідності — звертатимуться до урядовців щодо врегулювання певних колізій у законодавстві, що можуть проявитися у практичному його застосуванні.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини