Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:22:19

Аграрії Чернігівщини намолотили більше 3 мільйонів тонн зерна

28.11.2017   10:17Агенцiя

Урожай зернових та зернобобових в області зібраний з понад 580 тисяч гектарів, або 84 % прогнозованих обсягів. Намолочено 3,3 мільйона тонн зерна, що на 254 тисячі тонн перевищує минулорічний показник на відповідну дату. Середня врожайність – майже 57 центнерів з гектара.

Найбільше зерна зібрали товаровиробники Бобровицького району – біля 420 тисяч тонн, Прилуцького – більше 280 тисяч тонн, Ічнянського – майже 260 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в сільгосппідприємствах Бобровицького, Борзнянського та Коропського районів, де середня врожайність перевищує 72 центнери з гектара, в господарствах Куликівського та Ічнянського – понад 68 центнерів з гектара.

З 275 тисяч гектарів (72 %) намолочено близько 2 мільйонів тонн кукурудзи на зерно. Середня врожайність цієї культури перевищує 75 центнерів з гектара.

На сьогодні агрогосподарства Чернігівщини завершили збирання основних площ соняшнику, сої та цукрового буряку.

Так, зі 188 тисяч гектарів (99 %) намолочено майже 460 тисяч тонн соняшнику при середній врожайності – більше 24 центнерів з гектара.

Сою обмолочено на 102 тисячах гектарів (94 %), зібрано понад 210 тисяч тонн зерна. Середня врожайність цієї культури – біля 21 центнера з гектара.

З більш ніж 6 тисяч гектарів накопано 267 тисяч тонн цукрового буряку, середня врожайність якого – 423 центнери з гектара.

Завершується посів озимини. Так, озимою пшеницею засіяно більше 167 тисяч гектарів (89 %), житом – понад 23 тисячі гектарів (96 %).
 

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.