Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:53:18

У Чернігові відкрили нове підприємство з іноземними інвестиціями

20.09.2017   09:28

В Чернігові відбулося урочисте відкриття нового підприємства з іноземними інвестиціями - ТОВ «Рижський хліб». Завод, який є прикладом сучасного європейського виробництва, збудували підприємці з Латвії.

На урочистому відкритті були присутніми Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Надзвичайний та Поважний Посол Латвійської Республіки  в Україні Юріс Пойканс,  Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області Олена Вишнякова, директор-засновник ТОВ «Рижський Хліб» Нормунд Боміс.

Як розповів гостям і журналістам генеральний директор ТОВ «Рижський хліб» Геннадій Макаренко, пекарня була збудована майже з нуля за 15 місяців. Орієнтовна кількість залучених латвійський інвестицій сягає від 3 до 5 млн євро.

Після офіційного відкриття він провів оглядову екскурсію по всьому хлібозаводу та показав багатоступеневий механізм приготування та випікання смачного хліба без дріжджів. Від того, як просіюють борошно для тіста - до пакування вже готової продукції.

Генеральний директор ТОВ «Рижський хліб» розповів про поєднання унікального пекарського процесу зі стародавніми латвійськими рецептами приготування хліба:

1. Створення унікальної закваски, шляхом ошпарювання. Температурний режим - досить важливий. Вода має бути температурою точно у 83, 85,5 та 86 градусів цельсія. Процес приготування закваски займає від 3 до 7 діб. Останні 3 доби працівник щогодини перемішує закваску, щоби вона не перекисла.

2. Від 3 до 7 діб проходить процес визрівання тіста.

3. Процес випічки займає від 8 до 12 годин.

4. Коли хліб вже спечений, він повинен охолонути першу добу в одній камері при одній температурі, а наступну добу дозріває в іншій камері з іншою температурою.

Кожен процес здійснюється майже вручну. Всіх працівників заводу навчали в Латвії від 3 до 6 місяців. Контроль за якістю продукції здійснюють фахівці з Латвії. Вони контролюють весь процес 24/7 - від приготування закваски до пакування вже готової продукції.

Зараз підприємство випускає 16 сортів продукції. Це 10 сортів хлібів - від кисло-солодких до житніх сорітв. А також 6 різновидів іншої продукції – грінок, чіпсів та сухариків. Поки що в Чернігові зустріти цю продукцію можна в магазині «Лис Микита» та супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ «Hollywood». Орієнтовна ціна 25-30 грн (за 200-300 грамів).

Продукція продаватиметься в різних містах України.

Проектна потужність підприємства - 15 тон продукції на добу. Зараз, поки воно ще працює в тестовому режимі, випускається близько 3 тон.

 Під час вітального слова Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував Надзвичайному та Поважному Послу Латвійської Республіки  в Україні, Почесному консулу Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області, директору-засновнику ТОВ «Рижський Хліб», інвесторам та всім, хто прикладав зусилля для відкриття нового підприємства та створення в Чернігові нових робочих місць.

Зараз, коли завод ще не вийшов на повну потужність, на ньому працюють 65 чернігівців.  У майбутньому, за планами засновників, тут буде працевлаштовано 300 жителів нашого міста.
  

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини