Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:02:32

У 2016 році доходи більше ніж мільйон задекларували 25 жителів області, тоді як у 2015 їх було 38

24.05.2017   12:00Агенцiя

Про це повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області Світлана Волкова.

Загальна сума задекларованих за 2016 рік доходів склала майже 875 млн. гривень. Ця сума на 16 відс. перевищує суму, задекларовану громадянами за 2015 рік (752 млн. гривень).

Сума податкових зобов’язань, що визначена до сплати громадянами самостійно, по податку на доходи фізичних осіб складає 17,6 млн. грн. (на 18 відс. більше показника минулого року), по військовому збору - 3,8 млн. грн. (майже на 19 відс.  перевищує показник минулого року). Станом на 1 травня до бюджету вже сплачено 5,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,2 млн. грн. військового збору.

Доходи у розмірі більше 1 млн. грн. задекларували 25 громадян. При цьому до самостійної сплати визначено 2,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 200 тис. грн. військового збору.

У минулому році 38 громадян задекларували дохід у розмірі понад 1 млн. гривень, визначивши при цьому до сплати: податку на доходи - 3,6 млн. грн., військового збору - 300 тис. гривень. 
 
Переважна кількість декларантів зазначають доходи, отримані у вигляді спадщини чи подарунків. Цього року такі доходи задекларували 3035 громадян на суму понад 217 млн. гривень. З них визначено до сплати в бюджет понад 10 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 3 млн. грн. військового збору. Так, громадянин  Чернігова отримав у подарунок майно у сумі 1,2 млн. грн. від члена сім’ї першого ступеня споріднення. Інша громадянка задекларувала успадковане майно на суму понад 950  тис. грн. та визначила до сплати податку на доходи фізичних осіб - 47,7 тис. грн., військового збору - 14,3 тис. гривень.
 
Доходи, отримані у 2016 році від продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна, задекларували  1278 громадян у розмірі понад 182 млн. грн., визначивши до сплати 800 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 200 тис. грн. військового збору.

Інвестиційний прибуток задекларували 82 громадянина на загальну суму 2,5 млн. гривень. Іноземні доходи (у Польщі, США, Канаді, Великобританії) на загальну суму майже 13 млн. грн. впродовж 2016 року отримував 51 громадянин.
 
 Із загальної кількості громадян, якими подано декларації, 2695 скористалися правом на повернення з бюджету податку на доходи фізичних осіб. Основна категорія (88 відс.) таких декларацій – це повернення сплачених сум на користь учбових закладів. Загальна сума податку, яка підлягає поверненню складає 4 млн. грн., з яких 2 млн. грн. вже повернуто.

Відділ організації роботи  ГУ ДФС
у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.