Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:04:57

"Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу

16.12.2016   09:53Агенцiя

Держрегулятор затвердив зміни до інвестпрограми ПАТ «Чернігівгаз» на 2016 рік. Згідно нового документу від НКРЕКП компанія має встановити менше будинкових вузлів обліку газу, а вивільнені кошти направити на додаткові квартирні лічильники.

Зміни в Плані розвитку «Чернігівгазу» в першу чергу стосуються заходів, спрямованих на зниження виробничо-технологічних витрат та понаднормованих втрат природного газу, що передбачає забезпечення комерційного обліку газу у побутових споживачів. Окрім цього, в інвестпрограму внесені коригування в заміну декількох аварійних ділянок газопроводів.

Тепер зменшено річний план по будинковим лічильникам – на це замість раніше затверджених 28,3 млн грн. виділено 16,2 млн грн. За рахунок невикористаних витрат на встановлення будинкових лічильників нацрегулятор вирішив збільшити фінансування індивідуальних лічильників на 4,8 млн грн., що дозволить додатково встановити в квартирах з плитами і водонагрівачами майже 2,4 тис приладів. Після цього загальна кількість квартирних газомірів, закладених в програму на 2016 рік, становитиме 4,5 тис.

«Виконання нового плану розвитку в частині установки лічильників дозволить забезпечити облік енергоресурсу майже в 54,5 тис. житлових приміщень. Після цього нам залишиться облаштувати лічильниками близько 16% домогосподарств. Це потрібно буде зробити до початку 2018 року, як того вимагає Закон, адже саме з цього терміну заборонено транспортувати газ без приладів обліку», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На сьогодні «Чернігівгаз» змонтував 352 шафові установки, в яких вже встановлено 285 загальнобудинкових лічильників газу. Після введення в експлуатацію та підписання відповідних договорів з балансоутримувачами, споживачі, які не мають індивідуальних приладів почнуть отримувати платіжки за показаннями надомних лічильників.

Облаштування багатоповерхівок приладами обліку відбувається за рахунок тарифної виручки «Чернігівгазу». Бюджет і перелік адрес будинків затверджений НКРЕКП в новій інвестпрограмі «Чернігівгазу» на 2016 рік. ЇЇ можна переглянути на сайті газорозподільної компанії в розділі «Інвестпрограма». Законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» також перебачено, що фінансування установки газових лічильників може відбуватися за бюджетні кошти та за рахунок самих споживачів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини