Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:12:15

До чого тільки не вдаються ділки, аби надурити податківців

12.10.2015   08:18Агенцiя

Але якщо вони, податківці, проводять прес-конференцію «Результати роботи податкової міліції», це означає одне – у ділків не вийшло.

Держава повернула собі майже мільйон украдених злочинцями гривень. Поки-що мільйон – із дев’яти мільйонів нанесених державі збитків тільки по закінчених кримінальних провадженнях. Всього ж, звітує податкова міліція області, кримінальних проваджень за останні 9 місяців розпочато 57, причому майже половина з них – тяжкі правопорушення.

Великою популярністю серед податкових злочинців користується приховування обсягів виробництва. До такого способу вдався один із хлібзаводів на Чернігівщині, який частину продукції продавав за готівку і податки за неї не сплачував — податківці вилучили чорну бухгалтерію, наразі іде слідство. Гучна справа, розкрита податковою міліцією – незаконна діяльність на території Чернігівської, Полтавської і Харківської областей лікеро-горілчаного заводу. Справжні обсяги реалізації цієї горілки у тисячі разів перевищували заявлені кілька десятків ящиків. Лише під час обшуку їх знайшли близько 3 тисяч – і 246 тисяч підробних акцизних марок. Вадим Нечай, 1-й заступник начальника ГУ ДФС в області: «Ця продукція розповсюджувалась на території трьох областей без сплати акцизного мита. Вартість однієї акцизної марки – 14.60 грн., загальна вартість – близько 3 мільйонів. Так що лише вилучена нами партія — це більше 3 мільйонів податків».

Не гребують правопорушники і державними коштами. Зі сфери державних закупівель накрали їх якраз на 10 кримінальних правопорушень – всього 5 мільйонів гривень. Один із прикладів – підприємство при викритому СБУ та Фіскальною службою конвертаційному центрі отримані від військової частини Київської області гроші за будівництво вагончиків для військових перераховували на фіктивні підприємства. Усього ж до конвертаційного центру входило більше двохсот юридичних осіб. Усі разом за два роки вони «проконвертували» 150 мільйонів гривень. Валерій Блоха, в.о. начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області: «Конвертаційний центр здійснював свою діяльність не в тому, що формував незаконні кредити, там спрямованість була саме конвертація – кошти переводили в готівку. Оскільки Нацбанком обмежено зняття готівки, ділки знайшли інший спосіб – через кожну юридичну особу знімали по 150 тисяч в день. Те, що вони не реєстрували цих юридичних осіб, дозволяло знімати їм різні суми в різні дні – і по1,5 мільйона гривень».

 Повністю збитки від діяльності центру ще не встановлені, але вже є перше відшкодування частини з них — півмільйона гривень. 3,5 мільйона гривень заарештовано на рахунках фіктивних підприємств. Ще на 5 мільйонів арештовано майна по інших кримінальних провадженнях. Таким чином фіскальна служба попереджає: жарти із податками – погані жарти.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини