Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:37:55

Місцевим виробникам - підтримку та інвестиції

24.06.2015   14:07Агенцiя

Коли говорять, що Чернігів - депресивна територія, Геннадій Корбан із цим категорично не погоджується: "Треба просто раціонально використовувати бюджетні кошти, не цупити з місцевої казни й добросовісно наповнювати її, а не робити поступки задля власної вигоди".

На його думку, Чернігів - самодостатнє місто, якому просто не пощастило з владою.

Візит Геннадія Корбана до Чернігівської фабрики "Берегиня" залишив позитивні враження і в кандидата, і в працівників фабрики. Розмова була простою, без офіціозу та гучних закликів, як-то часто буває під час передвиборної кампанії.

Геннадій Корбан розказав про себе і висловив власне бачення розвитку економіки не тільки України, а й Чернігова. "Підтримка місцевих товаровиробників - запорука росту економіки Чернігова. Ви маєте потенціал для розвитку. Зі свого боку держава має повернутися обличчям до бізнесу, адже сьогодні контролюючі органи не допомагають, а навпаки - ставлять палиці в колеса підприємцям", - говорив, звертаючись до жінок, Геннадій Корбан.

Він також наголосив, що треба активніше займатися залученням інвестицій і знайти свою нішу, яка б приносила прибуток місту. І не балачками займатися, а конкретними справами. Не посипати голову попелом через дрібні невдачі, а, незважаючи ні на що, іти вперед, діяти активніше та наполегливіше. Але для цього має бути воля і бажання місцевої влади. Чернігівська влада вибрала для себе іншу тактику, назвавши місто депресивною територією.
Голова наглядової ради "Берегині" Ніна Бас показала Геннадію Корбану продукцію підприємства. Незважаючи на те, що головний акцент тут ставлять на діточок, але не забувають і про дорослих. Взуття, виготовлене на фабриці, може конкурувати з відомими взуттєвими брендами, тож він запропонував спільно подумати, як можна розширити ринок збуту.

Працівники фабрики просили Корбана, коли він стане народним депутатом, підтримати підприємства легкої промисловості на законодавчому рівні, щоб наші вітчизняні виробники мали умови для розвитку, а не для виживання. Щоб податки не висіли дамокловим мечем над економікою виробників, а давали можливість спокійно працювати зі впевненістю в завтрашньому дні.

Геннадій Корбан погодився з думкою жінок і зазначив, що для підприємств легкої промисловості добиватиметься пільг: "Ви створюєте робочі місця, що дуже важливо для міста. Ваша продукція відповідає світовим стандартам якості, і "Берегиня" може стати флагманом легкої промисловості України. Ваше взуття користуватиметься значним попитом не тільки в нас, а й за кордоном. Але для цього потрібне відповідне законодавче поле".
Створення сприятливих умов для розвитку економіки та вітчизняних виробників - одне з головних завдань, яке ставить перед собою Геннадій Корбан у парламенті.
Після від'їзду кандидата жінки поділилися враженнями від зустрічі.

Валентина Василівна:
- Він викликає прихильність до себе, говорить спокійно, впевнено, без зайвого піару. Питання ставить дуже актуальні, особливо про те, що стосується військових дій і безпеки простих людей. Лише будучи впевненими в цьому питанні, можна думати про соціальні потреби. Я чула про його справи в Дніпропетровську, допомогу госпіталю Мечникова. Вони молодці - відстояли й утримали Дніпро. Це для мене важливий показник.

Тетяна Василівна:
- Одразу видно, що Корбан - людина конкретна. Якщо сказав, що буде так робити, - зробить. Хоча він і новий для нас, але його багато хто знає і не за якимись чутками, а за справами. І допомога батальйонам говорить про те, що йому не байдужа доля України. Наша місцева влада вже нездатна керувати містом, і її треба міняти на нових людей.

Ольга Анатоліївна:
- Розмова вийшла цікава й конструктивна. Ми зрозуміли, що він нам пропонує, почули про його плани і з якими намірами він прийшов у Чернігів. Все було сказано чітко й конкретно. Ми сподіваємося, що наші побажання Корбан почув і працюватиме над їх втіленням. Він добре обізнаний з місцевими проблемами - і це приємно. Потрібно дійсно вирішувати проблему зайнятості населення і підтримувати тих, хто хоче працювати, а не ставити палиці в колеса.

Валентина Павлівна:
- Гарне враження залишив про себе Геннадій Корбан. Чекаю змін на краще. Від тієї влада, яка прийшла, ми чекали багато, але так нічого й не отримали. Сподіваюся, що такі люди, як Геннадій Корбан, зможуть змінити ситуацію в країні. Я дивилася фільм "Битва за Дніпро", і після цього в мене з'явилася надія, що люди честі все-таки є. Прикро, що Чернігів став тихим болотом. Тут треба все сколихнути.

Світлана Миколаївна:
- У Чернігові в першу чергу потрібні робочі місця. У нас мало підприємств працює: КСК стоїть, "Хімволокно" - теж, фабрика первинної обробки вовни незрозуміло на що перетворилася. Наша фабрика ще тримається. Я вважаю, що Корбан зможе залучити в Чернігів інвесторів. Не треба нам давати, нам потрібна вудочка. Ми самі все зробимо, тільки потрібна підтримка й допомога.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини