Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:19:49

Упродовж січня–березня 2014 р. підприємства та організації Чернігівщини співпрацювали з партнерами 30 країн Європи

18.05.2015   11:40Агенцiя

З європейським ринком пов’язано 35% загальнообласного обсягу експорту товарів та 46% – імпорту, повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

З початку року до країн Європи експортовано товарів на 53,2 млн.дол. США, що становило 85% рівня січня–березня 2014р.
   
Суттєві експортні поставки здійснювалися до Нідерландів (на 11,5 млн.дол.), Іспанії (на 11,2 млн.дол.), Румунії (6,1 млн.дол.), Італії (на 6 млн.дол.), Німеччини (на 5,0 млн.дол.), Портуґалії (на 3,9 млн.дол.) та Польщі (на 3,3 млн.дол.). 

Значним попитом на європейському ринку користувалися зернові культури, які експортувалися до Іспанії, Нідерландів, Італії, Портуґалії; деревина та вироби з неї – до Румунії, Німеччини; органічні хімічні сполуки  – до Німеччини та Нідерландів; взуття – до Румунії, Італії; одяг текстильний – до Польщі та Нідерландів.

Імпортовано товарів із країн Європи на 41,2 млн.дол. США, що становило 69% рівня січня–березня 2014 р.

Найбільше товарів до області  надійшло з Німеччини (на 13,5 млн.дол.), Італії (на 7,3  млн.дол.), Румунії (на 4,3 млн.дол.), Болгарії та Нідерландів (на 2,3 млн.дол.  з кожної).

В імпорті з цих країн переважали папір та картон, пластмаси, полімерні матеріали, зернові культури, котли, машини, текстильні матеріали та текстильні вироби, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.