Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:07:42

На 1 квітня в Чернігівський області налічувалося 1461 тис. абонентів мобільного звязку

18.05.2015   07:35Агенцiя

17 травня світова спільнота відзначає Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства. Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій є базою для інноваційного розвитку та дає широкі можливості для розвитку людського потенціалу.

В області послуги електрозв’язку надають більше 40 підприємств. Найпотужнішими телекомунікаційними операторами є Чернігівські філії ПАТ "Укртелеком", ПрАТ "Київстар", ПрАТ "МТС ", ТОВ "АСТЕЛІТ" та ТОВ "Основа-ТВ".

У I кварталі 2015 р. працівники підприємств електрозв’язку надали 15,1 млн. міжміських телефонних розмов, у т.ч. 0,8 млн. – міжнародних. Послуги стаціонарного телефонного зв’язку надавали п’ять підприємств, якими обслуговувалися 251,9 тис. основних телефонів, з них 20,7% – у сільській місцевості. Загальна кількість домашніх телефонів на 1 квітня 2015 р. становила 219,4 тис. На кожні сто сімей, у середньому, припадало 49 телефонів (у міських поселеннях – 66, у сільській місцевості – 26).

Широким попитом користується сучасний вид звязку – мобільний. На 1 квітня п.р. в області налічувалося 1461 тис. його абонентів. Рівень проникнення мобільного зв'язку складає 137% загальної кількості населення. Доходи, отримані від цієї послуги, у І кварталі 2015 р. становили 177,4 млн.грн. (67,5% – загального обсягу послуг).

Крім того, у всіх районах області є можливість використовувати комп'ютерний зв'язок, база користувачів якого нараховувала 84,3 тис. абонентів, у т.ч. 77,3 тис. – у домашніх умовах.

Послугами кабельного телебачення користується 80,3 тис. абонентів.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини