Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:19:13

В області перевірятимуть технічний стан електросирен

14.10.2014   08:07

У Чернігівській області з метою перевірки працездатності системи оповіщення ввімкнуть електросирени. Це відбудеться 22 жовтня о 10.00 годині у містах обласного значення та районних центрах.

Штабне тренування з цивільного захисту охопить органи управління територіальної та функціональної підсистем єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області. Захід проводиться з метою перевірки дій зазначених структур під час виникнення надзвичайної ситуації, а також — для технічної перевірки системи оповіщення.

— Востаннє у нашій області електросирена вмикалася 15-16 років тому і тільки у Чернігові. Та це не означає, що систему оповіщення не перевіряють,— каже заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА В’ячеслав Рига.— Вона працює цілодобово, а в останній вівторок кожного місяця проходить повна технічна перевірка обладнання, лише без голосового запуску.

Важливим є те, що почувши сигнал не потрібно бігти у бомбосховища чи вдаватися до інших радикальних дій. Перше, що необхідно зробити — це увімкнути радіо або телебачення. Там чітко роз’яснять причини сигналу та подальші дії. Зокрема, 22 жовтня на обласному радіо та місцевих телеканалах має транслюватися інформація про проведення технічної перевірки системи оповіщення.

Загалом, штабне тренування передбачає два етапи. Під час першого — відбуватиметься здійснення організаційних заходів з переведення територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ області з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в умовах виникнення загроз воєнного характеру та здійснення терористичних актів. Другий — практичне застосування теоретичних знань, за допомогою спеціально змодельованих ситуацій.

У заході братимуть участь понад 160 службовців особового складу територіальних управлінь МВС, ДСНС України в області, працівників структурних підрозділів ОДА, РДА. Окрім цього, для забезпечення тренувань, залучатиметься 32 одиниці техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.