Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:13:51

Чернігівщина продовжує пошук потенційних інвесторів. ВІДЕО

11.07.2014   10:11

Особливості організації інноваційно-інвестиційної діяльності на Чернігівщині в умовах підписання Асоціації з ЄС, переорієнтації на ринки Євросоюзу, децентралізації бюджетних процесів обговорили учасники зустрічі з представниками інвестиційного фонду «НЕФКО» в Україні, яка пройшла 10 липня в облдержадміністрації.

В заході взяли участь директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА Олег Міщенко, представники Чернігівської обласної ради, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, керівництво районів та теплопостачальних підприємств області, представники Північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО», ТОВ «ФІАТУ», КП «Центру державно-приватного партнерства», інституту інвестиційних досліджень, німецької будівельної компанії «NANOSKY AG».

Як зазначив Олег Міщенко, основними завданнями Департаменту по залученню інвестицій є створення банку даних пріоритетних для області інвестиційних проектів та доведення рівня їх підготовки до міжнародних стандартів. На сьогодні вже розпочато розробку плану інвестиційної привабливості області на внутрішньому та зовнішньому ринках.

-У державі склались такі умови, що в багатьох випадках не доводиться розраховувати на кошти державного або обласного бюджетів. Тому необхідно пристосовуватись до поточної ситуації, - підкреслив Олег Міщенко.

Головним завданням при вирішенні конкретних питань, на думку наукового керівника інституту інвестиційних досліджень Валентина Підвисоцького, є розробка системи фінансування та залучення всіх внутрішніх джерел для інвестицій. Коли внутрішніх ресурсів виявляється недостатньо, постає потреба у зовнішньому інвесторі. Серед них він, зокрема, відмітив фінансову корпорацію «НЕФКО» та ТОВ «ФІАТУ», що здійснює технічне консультування проектів цієї корпорації. Ці компанії мають чималий досвід роботи в Україні.

Головний інвестиційний радник корпорації «НЕФКО» Юлія Шевчук презентувала присутнім проекти програм інвестування і пільгового кредитування, що реалізуються на території країни. Серед них переважну більшість становлять проекти реконструкції центральних теплових пунктів, установки термостатичних регуляторів у поєднанні з ущільненням віконних і дверних конструкцій в будівлях шкіл, дитячих садків, поліклінік, модернізації котелень, заміни ртутних ламп вуличного освітлення на натрієві. За програмою «Чисте виробництво» «НЕФКО» надає кредитування (до 350 тис. євро) для фінансування проектів з модернізації виробництва, що дозволяють отримати як екологічний, так і економічний ефект.

Представник німецької будівельної компанії «NANOSKY AG» запропонував долучиться до проекту будівництва високоякісного дорожнього покриття у сільській місцевості. Проектом передбачається виготовлення за одну зміну «понтону» довжиною 1 км, який через 7 годин можна вводити в експлуатацію. Дана розробка є дешевшою на 30-40% за класичні технології будівництва доріг і знайшла широке застосування у країнах Західної Європи, США, Латинської Америки, Російської Федерації та Україні.

На завершення зустрічі Олег Міщенко закликав всіх до співпраці задля формування позитивного інвестиційного іміджу Чернігівщини.

Довідково. Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) була створена в 1990 році п'ятьма країнами Північного регіону - Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією, на даний час надає фінансову підтримку різним екологічним і енергозберігаючим проектам в Україні.

«НЕФКО» проводить пільгове кредитування (під 6%) невеликих (до 400 тис. євро) енергозберігаючих проектів у комунальному секторі - для шкіл, дитячих садків, лікарень, спортивних споруд, вуличного освітлення на Україні.

«НЕФКО» надає фінансування на вигідних умовах як приватним, так і муніципальним / державним підприємствам.


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини