Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:13:00

Покращення умов ведення бізнесу — на постійному контролі влади

05.07.2013   10:07

Президент України у своєму посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України підкреслив: «Логіка Програми економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава“ побудована з огляду на проголошені Україною євроінтеграційні орієнтири та цілі досягнення економічної стабільності й розвитку. Програмою було поставлено мету — досягти структурної модернізації економіки за рахунок вирішення низки завдань» — сказав Глава держави.

В рамках тематичного тижня «Реалізація у регіонах завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу» 4 липня відбувся «День юридичної допомоги». З цієї нагоди в приміщенні Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації пройшло виїзне засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Правові аспекти здійснення планових та позапланових перевірок суб’єктів підприємницької діяльності контролюючими органами. Загальні практичні поради суб’єктам підприємництва щодо спілкування з контролюючими органами».

Із журналістами зустрілися фахівці Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, Головного управління Міністерства доходів і зборів України в області, Центру надання адміністративних послуг м. Чернігова, Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», підприємці та представники громадських об’єднань підприємців області.

Зокрема, експерти наголошували, що в області постійно вживаються заходи, спрямовані на поліпшення умов для ведення та підтримки підприємництва. Наразі в області вже відкриті та функціонують регіональний Центр з надання адміністративних послуг у Чернігові, міський центр у Прилуках, районні у Городні та Носівці. До кінця цього року такі центри працюватимуть в усіх райцентрах та містах обласного значення. Загалом, в регіоні діє 44 малі підприємства та 445 фізичних осіб-підприємців у розрахунку на 10 тис. осіб, а загальна чисельність населення, залученого до цієї сфери, складає близько 110 тисяч осіб — зазначила Тамара Залозна.

У своєму виступі Андрій Лісовий розповів, що за останні півроку в області проведено 50 заходів, спрямованих на підтримку бізнесу. Прийнято рішення про фінансування 5 проектів на загальну суму 1,5 млн грн. Впродовж 2010–2012 років через фонд підтримки підприємців з місцевих бюджетів надано фінансово-кредитну підтримку у формах часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами та фінансового кредиту на загальну суму 2,1 млн грн, профінансовано 13 проектів за пріоритетними напрямами.

За результатами зустрічі підготовлені пропозиції щодо удосконалення системи державного нагляду за суб’єктами підприємницької діяльності контролюючими органами, які узагальнені та направлені центральним органам виконавчої влади для відповідного реагування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини