Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:13:52

Станом на 1 лютого платники м. Чернігова заборгували до бюджету 147 млн. грн.

18.02.2013   09:46

Одним із напрямків роботи Державної податкової служби є погашення податкового боргу платників податку.

У ДПІ у м. Чернігові створено відділ, який забезпечує здійснення заходів по стягненню платежів до бюджету. З моменту введення у дію Податкового кодексу всі активні заходи стягнення боргу з платників відбуваються лише на підставі рішення суду.

Станом на 1 лютого платники м. Чернігова заборгували до бюджету 147 млн. грн.  Ця сума накопичена роками. З якою - 41% банкрути та підприємства, які розпочали ліквідаційну процедуру  і 13,2% такі, що значний час не звітують та перебувають у розшуку.  І лише 17% активного боргу.

За результатами роботи відділу погашення податкового боргу у січні поточного року до бюджету надійшло 3,1 млн. грн. Рівень боргу було зменшено на 16 млн. грн. до початку року.

Поновлена робота щодо перевірки майна, яке було описано у податкову заставу на суму наявного боргу на підприємствах. Здійснено 16 таких заходів, зафіксовано факти відчуження, що тягне за собою накладення штрафу у сумі вартості майна. Платник податків має право реалізовувати майно лише за згодою органу державної податкової служби.

У разі несплати до бюджету коштів та отримання дозволу суду на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок заставного майна, керівником органу податкової служби приймається рішення про його реалізацію.
 
Процес реалізації заставного майна не дуже легкий та налагоджений. Так, наприклад, у минулому році відбулася лише одна реалізація на незначну суму - 25 тис.грн. Причиною такої ситуації є необізнаність покупців щодо наявності заставного майна, яке податкова служба може запропонувати для придбання.

ДПІ у м. Чернігові ДПС описано майна у податкову заставу на загальну суму 46,5 млн.грн. Коли є потенційні покупці, тоді і реалізація відбувається без перешкод. Враховуючи зазначене, я хочу звернути увагу усіх зацікавлених покупців, що дана інформація розміщена на офіційному сайті ДПС України ch.sts.gov.ua./dovidkova-inf/realizatsiya-zastavnogo-ta-ezhazyaynog/82597.html.

Таким чином, якщо є бажання придбати нерухомість, транспортні засоби (легкові або вантажні), газове або інше спеціалізоване обладнання та інше майно, яке перебуває у податковій заставі, звертайтеся до ДПІ у м. Чернігові ДПС, довідки за телефоном 652-887, 652-807, 652-870.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини