Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:31:02

Міністр культури у чернігівському обласному філармонійному центрі

12.05.2021   16:08Агенцiя

12 травня, в рамках виїзного засідання Кабінету Міністрів України на Чернігівщині в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм з робочим візитом побував Міністр культури України Олександр Ткаченко.

Разом із заступником голови Чернігівської ОДА Оленою Думою міністр ознайомився з ходом реалізації проєкту з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі обласного філармонійного центру.

Нагадаємо, ці роботи розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.
Нині у філармонійному центрі замінені на енергозберігаючі вікна і двері, відреставровано фасад, замінено покриття тротуару біля будівлі, відремонтовано системи водостоку, осучаснено балетну залу.

Олександр Ткаченко оглянув концертну залу, де в рамках запланованих робіт передбачається заміна крісел, модернізація сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням. Він ознайомився з роботою творчих колективів філармонійного центру, перспективними планами діяльності в нинішніх особливих умовах. Увагу міністра привернули роботи по облаштуванню затишного дворика філармонійного центру — перспективної експериментальної творчої локації, яка, як концертний майданчик просто неба, користується великою популярністю у глядачів.

Нині проєкт з реставрації Чернігівського обласного філармонійного центру розглядається по-суті як створення нового, креативного мистецького осередку, що може слугувати зразком державної підтримки культурної індустрії.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.