Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:58:52

Міністр культури у чернігівському обласному філармонійному центрі

12.05.2021   16:08Агенцiя

12 травня, в рамках виїзного засідання Кабінету Міністрів України на Чернігівщині в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм з робочим візитом побував Міністр культури України Олександр Ткаченко.

Разом із заступником голови Чернігівської ОДА Оленою Думою міністр ознайомився з ходом реалізації проєкту з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі обласного філармонійного центру.

Нагадаємо, ці роботи розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.
Нині у філармонійному центрі замінені на енергозберігаючі вікна і двері, відреставровано фасад, замінено покриття тротуару біля будівлі, відремонтовано системи водостоку, осучаснено балетну залу.

Олександр Ткаченко оглянув концертну залу, де в рамках запланованих робіт передбачається заміна крісел, модернізація сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням. Він ознайомився з роботою творчих колективів філармонійного центру, перспективними планами діяльності в нинішніх особливих умовах. Увагу міністра привернули роботи по облаштуванню затишного дворика філармонійного центру — перспективної експериментальної творчої локації, яка, як концертний майданчик просто неба, користується великою популярністю у глядачів.

Нині проєкт з реставрації Чернігівського обласного філармонійного центру розглядається по-суті як створення нового, креативного мистецького осередку, що може слугувати зразком державної підтримки культурної індустрії.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини