Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:09:02

Іспанська та латиноамериканська музика Раміро Арісти і оркестру “Філармонія”

13.05.2019   08:15Агенцiя

Аргентинський диригент італійського походження з румунським музичним вишколом, що підкорив весь світ. Україна, і Чернігів зокрема, - не виняток. Раміро Аріста знову виступив у Чернігові — відкритий, щирий і дуже професійний “танцюючий маестро”.

Раміро Аріста

Раміро Аріста

Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) під диригуванням цього видатного музиканта 11 травня 2019 року презентував на сцені обласного філармонійного центру програму з творів іспанських та латиноамериканських авторів.

Критики зазначають, Раміро Аріста - музикант, здатний об’єднати європейські традиції, балканський фольклор та латиноамериканські ритми, “оживляючи музику”. За плечима диригента — робота з понад 70 оркестрами у 14 країнах світу, в тому числі Румунії (він - випускник Національного музичного університету у Бухаресті), Чилі, Венесуелі, Росії, Молдові, Болівії. І Україні! І не тільки з професійними оркестрами, а й дитячими, адже пан Аріста вважає, що “музика – інструмент соціальної інтеграції, і це стосується всіх: багатих і бідних, дітей і дорослих”.

Два роки тому Раміро Аріста разом з оркестром “Філармонія” представили у Чернігові “латиноамериканську” програму. Цього разу концертна програма складалася із двох відділень. У перше увійшли твори іспанських композиторів — Федеріко Чуеки (Прелюдія до сарсуели "Ель батео"), Мануеля де Фальї (сюїти з балету “Трикутний капелюх”).

Друге відділення було присвячене творам латиноамериканських композиторів - Артуро Маркеса, Астора П’яццолли, Віктора Варгаса, Дамасо Переса Прадо, Хосейто Фернандеса, а також в нього увійшли народні твори. “Після ХІХ Міжнародного фестивалю “Сіверські музичні вечори” ми вирішили трошки відволікти глядачів від серйозних проблем і побалувати їх більш “демократичною”, більш енергійною музикою, - зазначає керівник оркестру “Філармонія” Микола Сукач. – Музиканти представили програму іспанської і латиноамериканської музики, яка так близька маестро Раміро Арісті”.

“Програма, яку ми представили, - в свою чергу каже аргентинський диригент, — це програма прем’єр, адже здебільшого складається з творів, які чернігівська публіка ніколи не чула. Це музика Куби, Перу, Еквадора, Бразилії — дуже красива музика. І обов’язковий Астор П’яццолла, адже я — аргентинець!”

Як сприйняла чернігівська публіка іспано-латиноамериканську програму Академічного симфонічного оркестру на чолі з диригентом, який під час концерту сповна виправдав титул “танцюючий маестро”? Музикантів тричі (!) викликали на біс. І цим сказано все, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини