Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:33:02

Музейна скарбниця Чернігівщини поповнилася ще одним об’єктом

17.02.2018   09:44

При в’їзді до Чернігівської області, у селі Калитянське Козелецького району відбулося відкриття музею «Чернігівщина — подорож крізь віки». Відвідувачі закладу можуть доторкнутися до подій великих епох та героїв Сіверського краю, які заклали історичний фундамент його становлення.

Дохристиянський період, Київська Русь, Гетьманщина, імперські та радянські часи, сьогодення — такий шлях майбутнього туриста. У залах музею представлені портрети та життєпис видатних особистостей та земляків, що прославили Чернігівщину та Україну в усьому світі.

Також експонуються макети найбільш відомих історичних споруд, що є шедеврами світової архітектури, зокрема палацово-паркового комплексу в Качанівці, Спасо-Преображенського собору, Єлецького Свято-Успенського монастиря тощо.

Ідея створення такої окраси Сіверщини належить відомому чернігівському митцю Борису Дєдову. Його мрію допомогла втілити у життя меценат, громадський діяч, депутат обласної ради Надія Міклухо-Маклай. Загалом над створенням музею працювали близько трьох років.

Завітали на відкриття і в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман.

— Цей музей — свого роду туристичні ворота Чернігівської області. Знайомлячись з його експонатами, відчуваєш гордість за наших земляків. А особливо тих, завдяки яким з’являються ось такі місця, — зазначила Юлія Свириденко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.