Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:02:01

Прилуки готуються до Року охорони культурної спадщини

28.11.2017   17:00

Засідання узгоджувальної ради з питань, що пов'язані зі встановленням пам'ятників, пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Прилуки відбулося 27 листопада.

Члени постійно діючого дорадчого органу при виконавчому комітеті міської ради розглянули три питання порядку денного, перше з яких стосувалося охорони культурної спадщини в місті Прилуки. Кабінет міністрів підтримав проект указу Президента України про оголошення 2018 року Роком охорони культурної спадщини. Кабмін зазначає, що це дозволить передбачити у державному бюджеті кошти на оновлення музеїв, заповідників, палаців, навіть пам'яток місцевого значення. Підтримати історичні пам'ятки в наступному році містам України доведеться й за кошти власних бюджетів. Тож, будуючи плани з реконструкцій та відновлень на майбутнє, члени ради обговорили варіанти культурних пам'яток, які потребують фінансування у першу чергу.

Наступним питанням порядку денного узгоджувальна рада розглянула презентацію проекту пам'ятного знаку керівнику циркової студії «Удай» Олександру Грузіну. Ще в минулому році під час гастролей всесвітньо відомого жонглера-еквілібриста Віктора Кі в Прилуках зайшла мова про встановлення паркової скульптури та поліпшення благоустрою паркової зони ЦТДЮ. Ініціатором шанобливого «монументу» став сам Віктор Кі. Кошти на встановлення паркової скульптури Олександру Грузіну були перераховані благодійному фонду Віктора від виступів у Прилуках. Міська рада всіляко сприяла ініціативі артиста, тож можна розраховувати, що майбутні гастролі таки зберуть достатню кількість коштів для її втілення. Готовий ескіз майбутнього перевтілення подвір'я ЦТДЮ в просторий парк з привітною фігурою вчителя в його центрі члени засідання узгодили одноголосно.

Останніми під час засідання узгоджувальна рада розглянула варіанти пам'ятних знаків Героям Небесної Сотні. Визначитися з місцем та остаточною формою втілення цього символічного знаку вирішили 20 грудня, коли скульптори зможуть привести орієнтовний кошторис на виготовлення кожної з фігур.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини