Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:18:24

Визначено дату презентації книги "На палаючому Сході"

28.11.2017   16:46Агенцiя

28 листопада голова обласної ради Ігор Вдовенко провів засідання робочої групи з підготовки презентації книги «На палаючому Сході».

Книга вийшла друком у комунальному підприємстві обласної ради ПАТ «ПВК «Десна»» у рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки. До збірки увійшло 100 нарисів та розповідей про патріотів з Чернігівщини, які взяли участь у антитерористичній операції на сході України в період із 2014-го по 2016 роки, та героїв, які поклали своє життя за незалежність Батьківщини.

Члени робочої групи дійшли згоди провести презентацію видання 5 грудня за участю авторів і героїв матеріалів, а також членів родин воїнів-земляків, загиблих у боях за Україну, спогади про яких вміщені у книзі. На захід також будуть запрошені редактори обласних і районних газет, керівники обласних прес-служб силових структур, власкори республіканських та журналісти обласних засобів масової інформації.

Днями пішов з життя натхненник і упорядник збірки Володимир Лисенко. Вшановуючи його пам'ять, учасники засідання вирішили запросити на презентацію родичів журналіста. Також було підтримано пропозицію залучити студентів-істориків, аби захід сприяв патріотичному вихованню молоді.

В ході засідання виступили радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван та один із редакторів книги Анатолій Тютюнник, які поінформували присутніх про хід підготовки до презентації. В свою чергу заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький повідомив, що у ході презентації книги «На палаючому Сході» заплановано вручення учасникам заходу – воїнам АТО відзнак Президента України.

Про організацію книжкової виставки про учасників АТО у день презентації розповіла директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім.В.Г.Короленка Ірина Аліференко.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини