Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:57:08

Фестиваль "Грудневі театральні вечори" святкує ювілей

18.11.2017   09:52Агенцiя

Найстаріший театральний фестиваль в Україні «Грудневі театральні вечори» відбудеться вже в тридцяте. Фестиваль започаткував Чернігівський молодіжний театр. За всі довгі тридцять років було зіграно 119 вистав 29-ти різних театрів зі Львова, Києва, Одеси, Харкова, Москви, Санкт-Петербургу, Таллінну.

Але в цій статистиці є театри рекордсмени, які радували своїми виставами чернігівського глядача неодноразово. Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я» приїздила до Чернігова 15 разів, Київський академічний драматичний театр на Подолі – 13, а цього року приїде в 14-те, Київський театр «Актор» побував у нас 8 разів, а Заньковчане (Львівський театр ім.М.Заньковецької) – 7 разів.

Сцена Молодіжки у дні фестивалів бачила справжніх зірок театрального мистецтва: Аду Роговцеву, Миколу Рушковського, Ларису Кадочникову, Ларису Кадирову, Марину Поліцеймако, Олексія Вертинського, Валентина Шестопалова, Ірину Калашнікову, Олександра Ликова, Віру Сотникову, Олексія Тритенко, Анатолія Пазенко, Анну Варпаховську, Ігоря Славінського та багатьох інших.

До речі, про Ігоря Славінського. Цей вкрай талановитий актор, режисер, педагог є своєрідним талісманом фестивалю. Починаючи з далекого 1990-го Ігор Миколайович презентував свої вистави як актор або режисер 21 раз.

Цього року він знову буде дивувати чернігівських театралів своєю режисерською роботою - виставою Театру на Подолі «Останнє приземлення, або один день з життя внутрішнього органу» за п’єсою Андрія Куркова.

Ювілей фестивалю разом з Молодіжним театром будуть також святкувати Національний академічний театр російської драми ім.Лесі Українки, що привезе до нас «Варшавську мелодію» Л.Зоріна.

Театральна лабораторія «Театр на Чайній» з Одеси запропонує комедію з елементами чорного гумору за п’єсою П’єра Нота «Дві дамочки у напрямку півночі».

Вкотре вже глядачі зустрінуться з самобутньою львівською акторкою Лідією Данильчук, яка привезе нову роботу Творчої майстерні «Театр у кошику» «Стара дама висиджує» за п’єсою Тодеуша Ружевича.

А закриє фестиваль творча та дуже талановита молодь з Театральної майстерні Миколи Рушковського (м.Київ) виставою у постановці Ігоря Славінського «Якось воно буде…» за творами Остапа Вишні.

Кожна заявлена вистава цьогорічного фестивалю обіцяє бути цікавою. Тож бо залишилося зачекати зовсім трошки, щоб поринути в незабутню атмосферу театрального дива.


Алла Пушкіна

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини